Nieuw!
Tonijn chili met tortilla nacho's
Tonijn chili met tortilla nacho's
626kcal Per persoon
52g Eiwitten
53g Kh
23g Vetten
6g Vezels
Ingrediënten
- 1 rode paprika
- 1 ui
- 1 teen knoflook (5 g)
- ½ rode peper
- 50 gram maïs
- 160 gram tonijn uit blik, in water
- 1 tortilla wrap, meergranen
- 1 ½ eetlepel (olijf)olie (15 ml)
- 1 theelepel paprikapoeder (2 g)
- ½ theelepel oregano, gedroogd (1 g)
- 1 eetlepel tomatenpuree (20 g)
- 100 gram tomatenblokjes
- 1 theelepel honing (8 g)
- 20 gram geraspte kaas, 30+
Zo maak je dit recept
- Verwarm de oven voor op 180 °C.
- Snijd de paprika in blokjes, snipper de ui en pers het teentje knoflook. Snijd de rode peper fijn. Spoel de maïs in een vergiet af met koud water en laat uitlekken. Doe de tonijn ook in het vergiet erbij en laat dit uitlekken.
- Snijd de tortilla in puntjes. Leg deze op een bakplaat bekleed met bakpapier en besmeer met de helft van de olie en bestrooi met wat peper en zout. Zet de bakplaat in de oven en bak de tortilla puntjes in zo’n 6 minuten krokant.
- Verwarm de rest van de olie in een pan. Fruit de ui, knoflook en peper 2 minuten. Voeg dan de paprika toe samen met het paprikapoeder, oregano en de tomatenpuree. Bak dit 2 minuten mee. Roer dan de tomatenblokjes, honing, tonijn en maïs erdoor en laat dit nog zo’n 6 minuten pruttelen tot de saus indikt. Breng op smaak met peper en zout.
- Serveer de tonijn chili in een diep bord. Leg de tortilla nacho's erbij en strooi de geraspte kaas er overheen.
Benodigdheden:
- Bakplaat bekleed met bakpapier
Tip van FitChef
1. Gebruik eens een jalapeñopeper in plaats van een rode peper.
2. Garneer de tonijn chili met ringetjes bosui en/of verse peterselie.