Nieuw!
Orzo pannetje met garnalen & feta
Orzo pannetje met garnalen & feta
635kcal Per persoon
37g Eiwitten
73g Kh
22g Vetten
9g Vezels
Ingrediënten
- 100 gram cocktail garnalen (diepvries)
- ½ rode ui
- 1 teen knoflook (5 g)
- 4 zwarte olijven
- 1 ½ eetlepel (olijf)olie (15 ml)
- 1 theelepel oregano, gedroogd (2 g)
- 200 gram tomatenblokjes
- ½ blokje groentebouillon
- 1 eetlepel kappertjes (10 g)
- 70 gram orzo
- 100 gram tuinerwten (diepvries)
- 20 gram witte kaas (feta)
Zo maak je dit recept
- Ontdooi de garnalen volgens de aanwijzingen op de verpakking en dep ze droog.
- Snipper de ui, snijd het teentje knoflook fijn en snijd de olijven in plakjes.
- Verwarm de helft van de olie in een pan en bak hierin de garnalen 2 minuten. Haal de garnalen uit de pan en leg deze even apart op een schaaltje.
- Verwarm de andere helft van de olie in dezelfde pan. Fruit hierin de ui en knoflook 2 minuten. Voeg vervolgens de oregano, tomatenblokjes, 150 ml water, het bouillonblokje en de kappertjes toe aan de pan. Roer alles door elkaar en breng aan de kook.
- Voeg de orzo toe aan de pan, roer door de saus en verwarm dit 10 minuten mee op middelhoog vuur. Roer regelmatig door. Roer in de laatste 4 minuten de tuinerwten door de orzo en verwarm dit mee.
- Roer de garnalen door de orzo, breng het geheel op smaak met wat peper.
- Serveer de orzo in een diep bord en verkruimel de fetakaas boven het gerecht en leg de plakjes olijf eroverheen.
Tip van FitChef
Garneer het orzo pannetje met fijngehakte, verse basilicum.