Weekmenu's op maat!

Wat is je doelstelling?

Weekmenu's op maat!

Wat is je doelstelling?

Nieuw!

Griekse pastasalade

  • 15 minuten
  • 1 persoon
Griekse pastasalade
731kcal Per persoon
Eiwitten
24g Eiwitten
Kh
74g Kh
Vetten
38g Vetten
Vezels
14g Vezels

Ingrediënten

  • 75 gram penne, volkoren
  • ½ rode ui
  • ¼ komkommer
  • 1 rode paprika
  • 4 cherry tomaten
  • 4 zwarte olijven
  • 50 gram kikkererwten, uit blik
  • 40 gram witte kaas (feta)
  • 1 eetlepel mayonaise (20 ml)
  • 1 eetlepel (olijf)olie (10 ml)
  • ½ citroen
  • ½ theelepel mosterd (5 g)
  • 1 theelepel honing (8 g)
  • ½ theelepel oregano, gedroogd (1 g)
Voeg toe aan boodschappenlijst

Zo maak je dit recept

  1. Kook de pasta beetgaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Spoel erna af met koud water en laat uitlekken.
  2. Snijd de rode ui in dunne halve ringen, de komkommer en paprika in blokjes en de cherrytomaatjes in vieren. Snijd de olijven in stukjes.
  3. Spoel de kikkererwten in een vergiet af met koud water en laat uitlekken.
  4. Doe de pasta, ui, komkommer, paprika, tomaat, olijven en kikkererwten in een schaal. Verkruimel de feta met je handen erboven.
  5. Maak een dressing door de mayonaise, olie, citroensap, mosterd, honing en oregano in een schaaltje door elkaar te roeren. Giet de dressing bij de salade en hussel goed door elkaar.
  6. Serveer de salade in de schaal of op een bord. Breng op smaak met peper en zout.

Tip van FitChef

Deze Griekse pastasalade is lekker met verse basilicum.