Weekmenu's op maat!

Weekmenu's op maat!

Wat is je doelstelling?

Tuinerwten risotto met gerookte zalm

  • 20 minuten
  • 1 persoon
Tuinerwten risotto met gerookte zalm
612kcal Per persoon
Eiwit
32g Eiwit
Koolhydraten
70g Koolhydraten
Vet
23g Vet
Voedingsvezel
10g Voedingsvezel

Ingrediënten

  • 1 blokje groentebouillon
  • 1 ui
  • 1 eetlepel (olijf)olie
  • 70 gram zilvervliesrijst
  • 150 gram tuinerwten (diepvries)
  • 30 gram geraspte kaas, 30+
  • 50 gram gerookte zalm
Voeg toe aan boodschappenlijst

Trakteer jezelf op deze tuinerwten risotto met gerookte zalm. Het duurt ongeveer 20 minuten om dit heerlijke gerecht op tafel te zetten en ik kan je vertellen dat dat het zeker waard is! Door het gebruik van Arborio rijst wordt de risotto extra romig en maak jij het ultieme comfort food klaar. Bij deze variant is het ook lekker om wat fijngesneden verse tijm mee te bakken als je de uitjes aanfruit of garneer met wat verse dille. Geniet!

Zo maak je dit recept

  1. Breng 500 ml water met het bouillonblokje aan de kook.
  2. Snipper de ui. 
  3. Verwarm de olie in een pan met een dikke bodem en fruit de ui zachtjes glazig. 
  4. Schep de rijst door de ui en verwarm al roerend tot alle korrels glanzen. Schenk de helft van de bouillon erbij en kook de rijst al roerend in 15 minuten gaar. Voeg tijdens het koken scheut voor scheut de rest van de bouillon toe.
  5. Overgiet intussen de erwten in een vergiet met kokend water en laat de erwten zo ontdooien.
  6. Roer tot slot de erwten en geraspte kaas door de rijst en warm al omscheppend nog 2-3 minuten door. 
  7. Snijd de zalm in repen. 
  8. Serveer de tuinerwtenrisotto in een diep bord en verdeel de zalmrepen erover.   

Tip van FitChef

Deze tuinerwtenrisotto wordt extra lekker met wat fijngehakte, verse basilicum erdoor.