Nieuw!
Tuna melt toast
Tuna melt toast
569kcal Per persoon
57g Eiwitten
34g Kh
23g Vetten
7g Vezels
Ingrediënten
- 160 gram tonijn uit blik, in water
- 1 bosuitje
- 1 augurk
- ½ jalapeño peper
- 1 tomaat
- 1 eetlepel mayonaise (20 ml)
- 1 eetlepel halfvolle yoghurt (15 ml)
- 1 theelepel mosterd (10 g)
- 2 boterhammen, volkoren
- 2 eetlepels geraspte kaas, 30+ (30 g)
Zo maak je dit recept
- Verwarm de oven voor op 200 °C.
- Laat de tonijn uitlekken in een vergiet.
- Snijd de bosui in ringetjes, de augurk in kleine blokjes, de helft van de jalapeñopeper in ringetjes en de andere helft fijn en snijd de tomaat in plakjes. Dep de tomaat droog met keukenpapier.
- Meng in een schaaltje de tonijn met mayonaise, yoghurt, mosterd, peper en zout en roer goed door elkaar. Roer de bosui, augurk en fijngesneden jalapeño erdoorheen.
- Rooster de boterhammen licht goudbruin in een broodrooster of in een pan. Besmeer erna met de tonijnsalade, leg de plakjes tomaat eroverheen en verdeel als laatste de kaas over de boterhammen, samen met de overgebleven plakjes jalapeño.
- Leg het brood op een bakplaat bekleed met bakpapier en zet deze 5 minuten in de oven tot de kaas gesmolten is. Serveer op een bordje.
Benodigdheden:
- Bakplaat met bakpapier
Tip van FitChef
1. Meng wat verse fijngehakte dille door de tonijnsalade.
2. Ook lekker met rode ui in plaats van bosui.
3. Vervang de geraspte kaas eens door geraspte cheddar.