Nieuw!
Tzatziki komkommer bootjes met kipreepjes
Tzatziki komkommer bootjes met kipreepjes
173kcal Per persoon
15g Eiwitten
11g Kh
8g Vetten
5g Vezels
Ingrediënten
- ½ komkommer
- 1 teen knoflook (5 g)
- 40 gram doperwten, uit blik
- 50 ml Griekse yoghurt (10% vet)
- ½ citroen
- 50 gram gerookte kipreepjes
Zo maak je dit recept
- Halveer de komkommer in de lengte en verwijder met een lepel de zaadlijsten van beide helften.
- Pers het teentje knoflook. Spoel de doperwten af met water en laat uitlekken.
- Maak de tzatziki door de yoghurt met 1 eetlepel citroensap en de knoflook te mengen. Roer de doperwten en kipreepjes erdoor. Breng het geheel op smaak met peper en zout.
- Vul de komkommerhelften met de salade.
Tip van FitChef
Deze komkommerbootjes zijn erg lekker met wat vers gehakte dille!