Nieuw!

Tzatziki komkommer bootjes met kipreepjes

Premium

Start met je eerste weekmenu!

  • 5 minuten
  • 1 persoon
173kcal Per persoon
Eiwit
15g Eiwit
Koolhydraten
11g Koolhydraten
Vet
8g Vet
Voedingsvezel
5g Voedingsvezel

Ingrediënten

  • ½ komkommer
  • 1 teen knoflook
  • 40 gram doperwten, uit blik
  • 50 ml Griekse yoghurt (10% vet)
  • ½ citroen
  • 50 gram gerookte kipreepjes
Voeg toe aan boodschappenlijst

Zo maak je dit recept

  1. Halveer de komkommer in de lengte en verwijder met een lepel de zaadlijsten van beide helften.
  2. Pers het teentje knoflook. Spoel de doperwten af met water en laat uitlekken.
  3. Maak de tzatziki door de yoghurt met 1 eetlepel citroensap en de knoflook te mengen. Roer de doperwten en kipreepjes erdoor. Breng het geheel op smaak met peper en zout.
  4. Vul de komkommerhelften met de salade.

Tip van FitChef

Deze komkommerbootjes zijn erg lekker met wat vers gehakte dille!