Varkensfiletlapje met bietjes & zoete aardappelpuree
Varkensfiletlapje met bietjes & zoete aardappelpuree
669kcal Per persoon
38g Eiwitten
94g Kh
15g Vetten
19g Vezels
Ingrediënten
- 250 gram zoete aardappel
- 1 sjalotje
- 4 mini rode bietjes, gekookt
- 1 appel
- 1 eetlepel (olijf)olie (10 ml)
- 1 theelepel kaneel (2 g)
- 1 varkensfiletlapje (à ca. 130 g)
- 40 ml halfvolle yoghurt
Zo maak je dit recept
- Schil de zoete aardappel en snijd ze in blokjes. Kook de zoete aardappelblokjes in een pan met 3 cm kokend water in 8-10 minuten zachtjes gaar.
- Snipper het sjalotje. Snijd de bietjes en appel in blokjes.
- Verwarm de helft van de olie in een pan en fruit het sjalotje zachtjes glazig. Schep de blokjes biet en appel er met wat zout en peper en de helft van de kaneel door. Voeg een scheutje water toe en smoor de bietjes in 8-10 minuten zachtjes gaar.
- Wrijf het vlees in met zout, peper en de rest van de kaneel.
- Verwarm de rest van de olie in een koekenpan en bak het vlees in 8-10 minuten op matig hoog vuur mooi bruin en gaar.
- Giet de zoete aardappel af en stamp tot een puree. Roer de yoghurt erdoor en breng op smaak met zout en peper.
- Serveer het vlees met de zoete aardappelpuree en bietjes.
Tip van FitChef
Voeg een beetje witte wijnazijn toe voor een extra frisse smaak.