Tartaar met geroosterde wortel & yoghurtsausje

Premium

Start met je eerste weekmenu!

  • 25 minuten
  • 1 persoon
561kcal Per persoon
Eiwit
26g Eiwit
Koolhydraten
59g Koolhydraten
Vet
25g Vet
Voedingsvezel
10g Voedingsvezel

Ingrediënten

  • 3 bospenen
  • 200 gram zoete aardappel
  • 1,5 eetlepel (olijf)olie
  • 2 theelepels komijnpoeder
  • 1 rundertartaar
  • 50 ml halfvolle yoghurt
Voeg toe aan boodschappenlijst

Zo maak je dit recept

  1. Verwarm de oven op 200 °C.
  2. Halveer de wortels in de lengte en snijd de dikke wortels nog een keer door. Was de zoete aardappels en snijd in stukken.
  3. Meng de wortel en aardappel op de braadslee met de helft van de olie, de helft van het komijnpoeder, peper en zout. Rooster de wortel en aardappel 20 minuten in de oven. 
  4. Verwarm de rest van de olie in een koekenpan en bak de tartaar in 5-6 minuten gaar en bruin. 
  5. Maak een sausje van de yoghurt en de rest van het komijnpoeder, peper en zout. 
  6. Serveer de tartaar met het sausje en de geroosterde wortels en aardappels.

Tip van FitChef

Met het sausje kun je naar hartenlust variëren! Meng er eens kerriepoeder doorheen, wat knoflook of je favoriete groene kruiden.