Tartaar met geroosterde wortel & yoghurtsausje
Tartaar met geroosterde wortel & yoghurtsausje
638kcal Per persoon
28g Eiwitten
76g Kh
25g Vetten
12g Vezels
Ingrediënten
- 3 bospenen
- 250 gram zoete aardappel
- 1 rode paprika
- 1 ½ eetlepel (olijf)olie (15 ml)
- 2 theelepels komijnpoeder (4 g)
- 1 rundertartaar
- 50 ml halfvolle yoghurt
- ½ theelepel kerriepoeder (1 g)
Zo maak je dit recept
- Verwarm de oven op 200°C. Bekleed een bakplaat met bakpapier.
- Halveer de wortels in de lengte en snijd de wortels nog een keer door. Was de zoete aardappel en snijd in stukken. Snijd de paprika in reepjes. Verspreid over de bakplaat.
- Meng de helft van de olie, de helft van het komijnpoeder en wat peper en zout in een schaaltje, verspreid dit over de groenten op de bakplaat en hussel door elkaar. Rooster 20 minuten in de voorverwarmde oven.
- Verwarm de rest van de olie in een koekenpan en bak de tartaar in 5-6 minuten gaar en bruin.
- Maak een sausje van de yoghurt, de rest van het komijnpoeder, kerrie, peper en zout.
- Serveer de tartaar met het sausje en de geroosterde wortel en aardappels.
Benodigdheden:
- Bakplaat bekleed met bakpapier
Tip van FitChef
Met het sausje kun je naar hartenlust variëren! Meng er eens koriander doorheen, wat knoflook of je favoriete groene kruiden.