Weekmenu's op maat!

Wat is je doelstelling?

Weekmenu's op maat!

Wat is je doelstelling?

Varkensfiletlapje met bloemkoolrijst & snijbonen

  • 20 minuten
  • 1 persoon
Varkensfiletlapje met bloemkoolrijst & snijbonen
377kcal Per persoon
Eiwitten
37g Eiwitten
Kh
14g Kh
Vetten
19g Vetten
Vezels
13g Vezels

Ingrediënten

  • 1 teen knoflook (5 g)
  • 2 theelepels kerriepoeder (4 g)
  • 1 ½ eetlepel (olijf)olie (15 ml)
  • 1 varkensfiletlapje (à ca. 130 g)
  • 1 ui
  • 200 gram snijbonen
  • 200 gram bloemkoolrijst
Voeg toe aan boodschappenlijst

Met dit varkensfiletlapje met bloemkoolrijst en snijbonen heb je een heerlijke, koolhydraatarme maaltijd. Varkensvlees heeft een wat ouderwets imago, maar het past zeker ook binnen een hippe en verantwoorde levensstijl. De combinatie met bloemkoolrijst smaakt hartstikke goed en je krijgt lekker veel groente binnen.

Zo maak je dit recept

  1. Pers de knoflook.
  2. Meng in een kommetje de helft van de knoflook met 1 theelepel kerriepoeder, wat zout en de helft van de olie. Wrijf het vlees hiermee in en laat 8-10 minuten liggen. 
  3. Snipper de ui. Snijd de snijbonen schuin in ruitjes van 2 cm. Kook de snijbonen in een pan met ruim kokend water in 8-10 minuten beetgaar. 
  4. Verwarm een koekenpan en bak het varkensfiletlapje in 8-10 minuten op matig hoog vuur bruin en gaar; keer regelmatig. 
  5. Verwarm de rest van de olie in een pan en fruit de ui en de rest van de knoflook zachtjes glazig. Roer 1 theelepel kerriepoeder en de bloemkoolrijst erdoor en roerbak 2-3 minuten. Voeg een scheutje water toe en laat de bloemkoolrijst in nog 2-3 minuten zachtjes garen. 
  6. Serveer het vlees met de bloemkoolrijst en snijbonen.

Tip van FitChef

Heb je liever iets anders dan bloemkoolrijst? Er is ook broccolirijst of meng de bloemkoolrijst met zilvervliesrijst, zodat je half rijst, half groente hebt.