Varkensfiletlapje met bloemkoolrijst & snijbonen

Premium

Start met je eerste weekmenu!

  • 20 minuten
  • 1 persoon
377kcal Per persoon
Eiwit
37g Eiwit
Koolhydraten
14g Koolhydraten
Vet
19g Vet
Voedingsvezel
13g Voedingsvezel

Ingrediënten

  • 1 teen knoflook
  • 2 theelepels kerriepoeder
  • 1.5 eetlepel (olijf)olie
  • 1 varkensfiletlapje (à ca. 130 g)
  • 1 ui
  • 200 gram snijbonen
  • 200 gram bloemkoolrijst
Voeg toe aan boodschappenlijst

Zo maak je dit recept

  1. Pers de knoflook
  2. Meng in een kommetje de helft van de knoflook met 1 theelepel kerriepoeder, wat zout en de helft van de olie. Wrijf het vlees hiermee in en laat 8-10 minuten liggen. 
  3. Snipper de ui. Snijd de snijbonen schuin in ruitjes van 2 cm. Kook de snijbonen in een pan met ruim kokend water in 8-10 minuten beetgaar. 
  4. Verwarm een koekenpan en bak het varkensfiletlapje in 8-10 minuten op matig hoog vuur bruin en gaar, keer regelmatig. 
  5. Verwarm de rest van de olie in een pan en fruit de ui en de rest van de knoflook zachtjes glazig. Roer 1 theelepel kerriepoeder en bloemkoolrijst door en roerbak 2-3 minuten. Voeg een scheutje water toe en laat de bloemkoolrijst in nog 2-3 minuten zachtjes garen. 
  6. Serveer het vlees met de bloemkoolrijst en snijbonen.