Weekmenu's op maat!

Weekmenu's op maat!

Wat is je doelstelling?

Nieuw!

Bloemkoolrijst met runderreepjes & sperziebonen

  • 15 minuten
  • 1 persoon
Bloemkoolrijst met runderreepjes & sperziebonen
381kcal Per persoon
Eiwit
33g Eiwit
Koolhydraten
16g Koolhydraten
Vet
21g Vet
Voedingsvezel
12g Voedingsvezel

Ingrediënten

  • 125 gram runderreepjes
  • 2 theelepels ras el hanout
  • 1,5 eetlepel (olijf)olie
  • 200 gram sperziebonen (diepvries)
  • 200 gram bloemkoolrijst
Voeg toe aan boodschappenlijst

Zo maak je dit recept

  1. Doe de runderreepjes samen met de ras el hanout en de helft van de olie in een kom. Roer door elkaar en laat dit alvast even marineren.
  2. Doe de sperziebonen in een pan met ruim water en kook deze beetgaar in 8 minuten. Giet hierna af.
  3. Verwarm een wokpan en bak hierin de gemarineerde runderreepjes gaar in 4 minuten. Voeg dan de sperziebonen toe, roer door elkaar en bak nog een minuut mee.
  4. Verhit ondertussen de andere helft van de olie in een koekenpan. Voeg hier de bloemkoolrijst aan toe en bak dit in 2 minuten beetgaar.
  5. Verdeel de bloemkoolrijst op een bord en schep de runderreepjes met sperziebonen erop. Breng op smaak met peper en zout.

Tip van FitChef

Deze bloemkoolrijst met runderreepjes en sperziebonen is ook lekker met wat gehakte amandelen of verse koriander.