Vegan kleurige bonensalade

Premium

Start met je eerste weekmenu!

Geef aan wat je wil bereiken.
  • 30 minuten
  • 2 personen
297kcal Per persoon
Eiwit
15g Eiwit
Koolhydraten
29g Koolhydraten
Vet
9g Vet
Voedingsvezel
20g Voedingsvezel

Ingrediënten

  • 150 gram zwarte bonen
  • 150 gram kikkererwten (uit blik)
  • 1 stuk gele puntpaprika
  • 8 stuk cherry tomaten
  • 1 stuk bosuitje
  • 1 krop baby romaine sla
  • 2 eetlepel platte peterselie
  • 150 gram haricot verts
  • 100 milliliter pittige tomatensap
  • 1 eetlepel olijfolie
Voeg toe aan boodschappenlijst

Zo maak je het

Deze lekkere bonensalade wordt lekkerder als je de ingrediënten even de tijd geeft om op elkaar in te werken. En je kunt natuurlijk met allerlei soorten peulvruchten variëren. Ook reuzenbonen of edamame boontjes doen het goed in deze salade. 

  1. Laat de zwarte bonen en kikkererwten in een zeef uitlekken. Snijd de paprika in reepjes, de cherry tomaten in vieren en het bosuitje in ringetjes. Trek de blaadjes van de krop sla. Hak de peterselie fijn.
  2. Haal de puntjes van de haricot verts en halveer ze. Kook de haricots verts in een pan met ruim kokend water met wat zout in 6-8 minuten beetgaar. Spoel ze in een zeef af onder koud stromend water om het kookproces te stoppen. Laat ze goed uitlekken.
  3. Roer in een schaal het tomatensap, peterselie, olijfolie en wat zout en peper tot een dressing en schep de zwarte bonen, kikkererwten, haricots verts, bosui, paprikareepjes en tomaatjes erdoor. Laat de salade tenminste 15 minuten intrekken.
  4. Verdeel de slablaadjes in diepe borden en schep de bonen salade erop.

Tip van FitChef

De pittige tomatensap kun je vervangen door gewoon tomatensap, dat je pittig op smaak brengt met Hot Pepper Sauce (Tabasco).