Weekmenu's op maat!

Wat is je doelstelling?

Weekmenu's op maat!

Wat is je doelstelling?

Nieuw!

Halloumi kikkererwten salade

  • 15 minuten
  • 1 persoon
Halloumi kikkererwten salade
465kcal Per persoon
Eiwitten
22g Eiwitten
Kh
26g Kh
Vetten
30g Vetten
Vezels
13g Vezels

Ingrediënten

  • 100 gram kikkererwten, uit blik
  • 1 ½ eetlepel (olijf)olie (15 ml)
  • 1 theelepel paprikapoeder (2 g)
  • 50 gram halloumi
  • ½ komkommer
  • 10 cherry tomaten
  • ½ rode ui
  • 1 handje gemengde sla (30 g)
Voeg toe aan boodschappenlijst

Zo maak je dit recept

  1. Spoel de kikkererwten in een vergiet af met koud water en laat uitlekken. Dep droog met keukenpapier. Meng de kikkererwten in een schaaltje met de helft van de olie en de paprikapoeder. Roer door elkaar.
  2. Snijd de halloumi in plakjes en vervolgens in blokjes.
  3. Verwarm een droge koekenpan en rooster de kikkererwten op hoog vuur zo’n 5 minuten. Zet de geroosterde kikkererwten even apart in een schaaltje.
  4. Verwarm de andere helft van de olie in dezelfde pan. Bak hierin de halloumi in 3 minuten goudbruin.
  5. Snijd de komkommer in plakjes. Halveer de tomaatjes. Snijd de ui in halve ringen.
  6. Verdeel de sla met de komkommer, tomaat, ui, en kikkererwten in een kom. Hussel door elkaar. Leg de gebakken halloumi op de salade. Breng naar wens op smaak met peper.