Visburgertjes met sugarsnaps & skyrsaus

Premium

Start met je eerste weekmenu!

Geef aan wat je wil bereiken.
  • 50 minuten
  • 2 personen
369kcal Per persoon
Eiwit
34g Eiwit
Koolhydraten
31g Koolhydraten
Vet
10g Vet
Voedingsvezel
8g Voedingsvezel

Ingrediënten

  • 1 stuk limoen
  • 2 centimeter verse gember
  • 1 stuk bosuitje
  • 2 stuk kabeljauwfilet (à ca. 100 g) (diepvries)
  • 75 gram havermout (*glutenvrij)
  • 1 stuk ei
  • 200 gram sugar snaps
  • 2 eetlepel verse munt
  • 2 eetlepel verse basilicumblaadjes
  • 125 gram skyr (naturel)
  • 1 eetlepel rijstolie
Voeg toe aan boodschappenlijst

Zo maak je het

Lekker als vervanger van vlees bij de warme maaltijd. En natuurlijk op een volkorenbolletje. Garneer dan met wat rucola, plakjes avocado en tomaat.

  1. Boen de limoen schoon en rasp de groene schil heel fijn. Pers de limoen uit. Rasp de gember. Snijd het bosuitje in dunne ringetjes.
  2. Snijd de kabeljauw in stukken en doe ze over in de keukenmachine. Voeg de havermout, gember, limoenrasp, 1 eetlepel limoensap, 1 eetlepel uiringetjes, ½ theelepel zout en versgemalen peper toe. Pureer alles goed door elkaar. Voeg het ei toe en meng nog heel even tot het ei goed is opgenomen.
  3. Vorm het kabeljauwmengsel tot 4 burgers. Laat ze op een bord in de koelkast in 30 minuten stevig worden.
  4. Kook de sugarsnaps 4-6 minuten beetgaar. Hak de munt en basilicum fijn.
  5. Meng intussen in een schaaltje de skyr met munt, basilicum en wat zout en peper tot een lekker sausje.
  6. Verwarm de rijstolie in een niet te grote antiaanbak-koekenpan en bak de visburgers in 4-6 minuten goudbruin en gaar. Keer ze na 2-3 minuten voorzichtig met een spatel.
  7. Giet de sugarsnaps af.
  8. Serveer de visburgertjes op warme borden met sugarsnaps en een glaasje met het skyrsausje ernaast.

Benodigdheden

  • Keukenmachine

Tip van FitChef

Lekker met zelfgemaakte aardappelpuree. Kook voor 2 personen 500 g kruimige aardappelen in 15-20 minuten gaar. Giet ze af en stamp ze met een pureestamper fijn. Voeg 75-100 ml warme halfvolle melk toe en wat zout versgemalen peper en een snuf je nootmuskaat toe. Roer alles tot een smeuïge puree en warm nog heel even door.