Nieuw!
Broccolipuree met spruitjes, champignons & hamblokjes
Broccolipuree met spruitjes, champignons & hamblokjes
402kcal Per persoon
30g Eiwitten
18g Kh
23g Vetten
17g Vezels
Ingrediënten
- 1 teen knoflook (5 g)
- 225 gram broccoliroosjes (diepvries)
- 1 blokje groentebouillon
- 150 gram spruitjes (diepvries)
- 125 gram champignons
- 1 ui
- 1 eetlepel (olijf)olie (10 ml)
- 100 gram hamblokjes
- 25 ml kokosmelk
Zo maak je dit recept
- Snijd de knoflook grof. Doe samen met de broccoliroosjes in een pan met ruim water, breng aan de kook, voeg het bouillonblokje toe en kook gaar in zo’n 6 minuten.
- Zet de spruitjes op in een andere pan met water. Kook in 6 minuten gaar.
- Maak ondertussen de champignons schoon en snijd in plakjes. Snijd de ui in halve ringen.
- Verwarm de olie in een pan. Fruit hierin de ui 2 minuten. Voeg de champignons en hamblokjes toe en bak dit 5 minuten mee. Giet de spruitjes af, laat goed uitlekken en roer dit door het champignonmengsel. Bak een minuutje mee.
- Giet de broccoli af en pureer dit in een keukenmachine samen met de kokosmelk tot een gladde puree.
- Serveer de broccolipuree op een bord en verdeel hier de spruitjesroerbak over.
Benodigdheden:
- Keukenmachine
Tip van FitChef
Indien je geen keukenmachine hebt kun je de broccolipuree ook met een pureestamper tot een grove puree stampen.