Weekmenu's op maat!

Wat is je doelstelling?

Weekmenu's op maat!

Wat is je doelstelling?

Nieuw!

Broccolipuree met spruitjes, champignons & hamblokjes

  • 20 minuten
  • 1 persoon
Broccolipuree met spruitjes, champignons & hamblokjes
402kcal Per persoon
Eiwitten
30g Eiwitten
Kh
18g Kh
Vetten
23g Vetten
Vezels
17g Vezels

Ingrediënten

  • 1 teen knoflook (5 g)
  • 225 gram broccoliroosjes (diepvries)
  • 1 blokje groentebouillon
  • 150 gram spruitjes (diepvries)
  • 125 gram champignons
  • 1 ui
  • 1 eetlepel (olijf)olie (10 ml)
  • 100 gram hamblokjes
  • 25 ml kokosmelk
Voeg toe aan boodschappenlijst

Zo maak je dit recept

  1. Snijd de knoflook grof. Doe samen met de broccoliroosjes in een pan met ruim water, breng aan de kook, voeg het bouillonblokje toe en kook gaar in zo’n 6 minuten.
  2. Zet de spruitjes op in een andere pan met water. Kook in 6 minuten gaar.
  3. Maak ondertussen de champignons schoon en snijd in plakjes. Snijd de ui in halve ringen.
  4. Verwarm de olie in een pan. Fruit hierin de ui 2 minuten. Voeg de champignons en hamblokjes toe en bak dit 5 minuten mee. Giet de spruitjes af, laat goed uitlekken en roer dit door het champignonmengsel. Bak een minuutje mee.
  5. Giet de broccoli af en pureer dit in een keukenmachine samen met de kokosmelk tot een gladde puree.
  6. Serveer de broccolipuree op een bord en verdeel hier de spruitjesroerbak over.

Benodigdheden:

  • Keukenmachine

Tip van FitChef

Indien je geen keukenmachine hebt kun je de broccolipuree ook met een pureestamper tot een grove puree stampen.