Nieuw!
Pompoen stoofpotje met zwarte bonen & spinazie
Pompoen stoofpotje met zwarte bonen & spinazie
778kcal Per persoon
47g Eiwitten
77g Kh
31g Vetten
14g Vezels
Ingrediënten
- 70 gram zilvervliesrijst
- 75 gram zwarte bonen
- ½ rode ui
- 1 teen knoflook (5 g)
- 1 eetlepel (olijf)olie (10 ml)
- 150 gram rundergehakt, mager
- 1 ½ theelepel paprikapoeder (3 g)
- 1 ½ theelepel kurkuma (3 g)
- 1 snufje chilipoeder (1 g)
- 150 gram pompoenstukjes
- 1 ½ eetlepel tomatenpuree (30 g)
- 150 gram tomatenblokjes
- 1 handje spinazie (25 g)
Zo maak je dit recept
- Kook de rijst gaar volgens de verpakking.
- Spoel de zwarte bonen in een vergiet af met koud water en laat ze uitlekken. Snipper de ui en pers het teentje knoflook.
- Verwarm de olie in een pan. Voeg het gehakt met de ui en knoflook toe. Rul het gehakt gaar. Voeg de kruiden, pompoen en de tomatenpuree toe en bak dit 1 minuut mee. Voeg de tomatenblokjes samen met 100 ml. water toe. Roer alles door en laat dit op een laag vuur 10 minuten sudderen tot de saus is ingedikt en de pompoen gaar is. Voeg in de laatste minuut de zwarte bonen en de spinazie toe.
- Serveer het pompoenstoofpotje met de rijst op een bord. Breng naar wens op smaak met peper en zout.
Tip van FitChef
Het is lekker om wat komijnzaadjes aan het pompoen stoofpotje toe te voegen.