Nieuw!

Pompoen stoofpotje met zwarte bonen & spinazie

Premium

Start met je eerste weekmenu!

  • 15 minuten
  • 1 persoon
699kcal Per persoon
Eiwit
38g Eiwit
Koolhydraten
79g Koolhydraten
Vet
26g Vet
Voedingsvezel
15g Voedingsvezel

Ingrediënten

  • 70 gram zilvervliesrijst
  • 75 gram zwarte bonen
  • ½ rode ui
  • 1 teen knoflook
  • 1 eetlepel (olijf)olie
  • 100 gram rundergehakt, mager
  • 1 theelepel paprikapoeder
  • 1 theelepel kurkuma
  • 1 snufje chilipoeder
  • 200 gram pompoenstukjes
  • 1 eetlepel tomatenpuree
  • 200 gram tomatenblokjes
  • 50 gram spinazie
Voeg toe aan boodschappenlijst

Zo maak je dit recept

  1. Kook de rijst gaar volgens de verpakking.
  2. Spoel de zwarte bonen in een vergiet af met koud water en laat ze uitlekken. Snipper de ui en pers het teentje knoflook.
  3. Verwarm de olie in een pan. Voeg het gehakt met de ui en knoflook toe. Rul het gehakt gaar. Voeg de kruiden, pompoen en de tomatenpuree toe en bak dit 1 minuut mee. Voeg de tomatenblokjes samen met 100 ml. water toe. Roer alles door en laat dit op een laag vuur 10 minuten sudderen tot de saus is ingedikt en de pompoen gaar is. Voeg in de laatste minuut de zwarte bonen en de spinazie toe. 
  4. Serveer het pompoenstoofpotje met de rijst op een bord.