Weekmenu's op maat!

Wat is je doelstelling?

Weekmenu's op maat!

Wat is je doelstelling?

Viscurry met wortel

  • 15 minuten
  • 1 persoon
Viscurry met wortel
646kcal Per persoon
Eiwitten
27g Eiwitten
Kh
68g Kh
Vetten
30g Vetten
Vezels
13g Vezels

Ingrediënten

  • 1 kabeljauwfilet (diepvries) (à ca. 100 g)
  • 70 gram zilvervliesrijst
  • ½ ui
  • 250 gram wortel
  • 1 theelepel ras el hanout (2 g)
  • 1 ½ eetlepel (olijf)olie (15 ml)
  • 1 teen knoflook (5 g)
  • 75 ml kokosmelk
  • ½ limoen
Voeg toe aan boodschappenlijst

Zo maak je dit recept

  1. Ontdooi de vis volgens de aanwijzingen op de verpakking. 
  2. Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  3. Snipper de ui, pers het teentje knoflook en snijd de wortel in blokjes. Wrijf de vis in met peper en zout en de helft van de ras el hanout. 
  4. Verwarm de helft van de olie in een hapjespan en leg de vis erin. Bak de kabeljauw aan beide zijden 3 à 4 minuten.
  5. Verwarm de ander helft van de olie in een andere pan. Fruit de ui en knoflook 2 minuten. Doe de wortelblokjes erbij en bak 4 minuten mee, doe de andere helft van de ras el hanout erbij en bak een minuutje mee. Giet de kokosmelk erbij, roer goed door. Laat de curry op laag vuur zo’n 7 minuten sudderen. Voeg wat water toe, indien nodig. Breng op smaak met peper en zout en wat limoensap.
  6. Serveer de vis met de groenten en rijst.

Tip van FitChef

Garneer deze viscurry met verse koriander.