Weekmenu's op maat!

Wat is je doelstelling?

Weekmenu's op maat!

Wat is je doelstelling?

Warme linzen hummus met topping

  • 40 minuten
  • 2 personen
Warme linzen hummus met topping
636kcal Per persoon
Eiwitten
27g Eiwitten
Kh
41g Kh
Vetten
40g Vetten
Vezels
19g Vezels

Ingrediënten

  • 1 rode ui
  • 4 eetlepels witte wijnazijn (60 ml)
  • 100 gram linzen, gedroogd
  • 1 rode puntpaprika
  • 2 eetlepels (olijf)olie (20 ml)
  • 50 gram gemengde noten, ongebrand en ongezouten
  • 1 broccoli
  • 50 gram witte kaas (feta)
  • 2 eetlepels peterselie
  • ½ citroen
  • 2 eetlepels tahin (40 g)
  • 2 theelepels ras el hanout (4 g)
Voeg toe aan boodschappenlijst

Deze zelfgemaakte warme linzen hummus met topping is zó lekker! Laat je niet tegenhouden door de lange bereidingstijd, want moeilijk om te maken is het echt niet.

Zo maak je dit recept

  1. Snijd de ui in vieren en daarna in flinterdunne reepjes. Meng de ui in een kommetje met de azijn. Laat zeker 30 minuten staan.
  2. Kook de linzen in een pan met 300 ml water en wat zout in 25-30 minuten gaar.
  3. Snijd de paprika in 8 lange repen. Bestrijk de repen met een halve eetlepel olie en rooster de repen in een hete grillpan mooi bruin en gaar. Rooster in dezelfde pan ook de noten goudbruin.
  4. Kook de broccoliroosjes in een pan met ruim water met wat zout in 3-4 minuten beetgaar. Zorg dat ze heldergroen blijven. Laat ze daarna in een vergiet uitlekken.
  5. Verkruimel de feta. Hak de peterselie fijn. Laat de reepjes ui op keukenpapier uitlekken.
  6. Roer de linzen tot een smeuïge puree, voeg zo nodig nog wat water toe. Knijp boven de linzenpuree het sap uit de citroen. Roer de tahin, 1½ theelepel ras el hanout en 1 eetlepel olie door de linzenpuree en meng alles tot een smeuïge hummus. Voeg zo nodig wat zout toe.
  7. Schep de linzenhummus in 2 diepe borden en leg de paprikarepen, broccoliroosjes, noten, verkruimelde feta en ui er in bergjes op. Druppel er een halve eetlepel olie over. Breng op smaak met een halve eetlepel ras el hanout en garneer met de peterselie.

Tip van FitChef

1. Serveer de hummus met flatbread of naanbrood.
2. Leg op de linzen hummus een gebakken spiegelei en verdeel dan de overige ingrediënten erover. Of garneer de hummus met partjes gekookt ei.
3. Extra lekker: strooi wat granaatappelpitjes over de hummus.