Bowl met kikkererwten & bieten-geitenkaaspuree
Bowl met kikkererwten & bieten-geitenkaaspuree
419kcal Per persoon
22g Eiwitten
29g Kh
24g Vetten
16g Vezels
Ingrediënten
- 1 ei
- 125 gram kikkererwten, uit blik
- 125 gram wortel
- 20 gram gemengde noten, ongebrand en ongezouten
- 1 mini rode biet, gekookt
- 1 schijfje verse geitenkaas
Zo maak je dit recept
- Zet het ei op in een pan met water en laat 6 minuten koken. Laat schrikken met koud water. Pel het ei en snijd het in parten.
- Spoel de kikkererwten af in een zeef met koud water. Snijd lange linten van de wortel. Hak de noten grof.
- Pureer het bietje met de geitenkaas met de staafmixer in een hoge kom tot een puree. Voeg eventueel een scheutje water toe als de puree te dik is. Breng op smaak met peper en zout.
- Schep alle ingrediënten in een hoek van een grote schaal en serveer met de bietengeitenkaaspuree.
Benodigdheden:
- Staafmixer
Tip van FitChef
1. Ook handig als meeneemlunch. Maak de bowl in een afsluitbare kom. Schep de bietengeitenkaaspuree in een klein bakje en neem het apart mee.
2. Heb je geen staafmixer? Snijd de bietjes fijn en brokkel de geitenkaas tot kleine stukjes. Meng tot een rul sausje.