Pitabroodje met bonenschotel
Pitabroodje met bonenschotel
609kcal Per persoon
26g Eiwitten
62g Kh
28g Vetten
23g Vezels
Ingrediënten
- 1 rode ui
- 1 eetlepel (olijf)olie (10 ml)
- 125 gram kidneybonen
- 2 eetlepels maïs (40 g)
- 1 theelepel paprikapoeder (2 g)
- 1 pitabroodje, volkoren
- ½ avocado
- 2 eetlepels cottage cheese (40 g)
Zo maak je dit recept
- Snijd de ui in halve ringen. Verwarm de olie in een hapjespan en fruit de ui 1 minuut op zacht vuur.
- Spoel de bonen en de maïs met een zeef af en voeg toe aan de ui. Voeg ook het paprikapoeder met een scheutje water toe. Roer het mengsel door elkaar en laat 5 minuten zachtjes sudderen.
- Rooster het pitabroodje volgens de aanwijzingen op de verpakking en snijd in kleine puntjes.
- Schil de avocado, verwijder de pit en snijd het vruchtvlees in dunne plakjes.
- Roer de cottage cheese los in een bakje met wat zout en peper naar smaak.
- Serveer de bonenschotel met avocado, cottage cheese en het pitabroodje.
Tip van FitChef
Bak wat chilivlokken met de bonen mee voor extra pit.