Nieuw!
Witlof salade met ei & krokant vlees
Witlof salade met ei & krokant vlees
341kcal Per persoon
27g Eiwitten
8g Kh
22g Vetten
1g Vezels
Ingrediënten
- 2 eieren
- 1 witlof
- 3 augurken
- 1 plak kaas, 30+
- 4 plakken rookvlees
- 1 eetlepel Griekse yoghurt (10% vet) (15 ml)
- ½ eetlepel mayonaise (10 ml)
- ½ theelepel mosterd (5 g)
- 1 snufje kerriepoeder (1 g)
Zo maak je dit recept
- Doe de eieren in een pan met gekookt water en kook deze in 8 minuten hard.
- Snijd ondertussen de onderkant van de stronk witlof, halveer in de lengte, verwijder de harde kern en snijd in reepjes. Snijd de augurk en het plakje kaas in blokjes. Meng dit met elkaar in een kom.
- Verwarm een droge koekenpan en bak de plakjes rookvlees in 3 minuten krokant.
- Maak een dressing van de yoghurt, mayonaise, mosterd en kerriepoeder.
- Spoel de eieren af met koud water, pel deze en snijd in 4 partjes.
- Serveer de witlofsalade met eipartjes en rookvlees op een bord. Breng op smaak met peper en zout. Schenk de dressing over de salade of serveer apart.
Tip van FitChef
Liever een vegetarische witlofsalade? Vervang het rookvlees dan door gehakte noten.