Nieuw!
Witte chili met cannellinibonen & aardappel
Witte chili met cannellinibonen & aardappel
666kcal Per persoon
38g Eiwitten
66g Kh
28g Vetten
17g Vezels
Ingrediënten
- 1 ui
- 1 teen knoflook (5 g)
- ½ jalapeño peper
- 200 gram aardappelen, iets kruimig
- 75 gram maïs
- 75 gram cannellini bonen
- 1 eetlepel (olijf)olie (10 ml)
- ½ theelepel komijnpoeder (1 g)
- 1 theelepel oregano, gedroogd (2 g)
- ½ theelepel paprikapoeder (1 g)
- 1 snufje chilipoeder (1 g)
- 100 gram kipfilet
- ½ blokje groentebouillon
- ½ avocado
Zo maak je dit recept
- Snipper de ui en pers het teentje knoflook. Snijd de jalapeño in blokjes.
- Schil de aardappel, was deze en snijd in kleine blokjes. Spoel de maïs en cannellinibonen in een vergiet af met koud water en laat uitlekken.
- Verwarm de olie in een pan en bak de ui, knoflook en jalapeño zo’n 3 minuten. Voeg dan de komijn, oregano, paprikapoeder en chilipoeder toe en bak een minuutje mee.
- Doe de aardappelblokjes in de pan, leg de kipfilet erbij en voeg 300 ml. water toe aan de pan samen met het bouillonblokje. Breng aan de kook en laat zo’n 15 minuten doorkoken tot de kip gaar is.
- Haal de kip uit de pan. Trek met twee vorken de kip uit elkaar tot pulled chicken.
- Voeg de pulled chicken toe aan de pan samen met de maïs en cannellinibonen en roer alles goed door. Verwarm op laag vuur nog even 2 minuten mee.
- Snijd de avocado ondertussen in blokjes.
- Serveer de witte chili in een diepe kom en verdeel de avocadoblokjes er overheen. Breng naar wens op smaak met peper en zout.
Tip van FitChef
1. Garneer de witte chili met verse koriander en een in ringetjes gesneden bosui.
2. Breng op smaak met wat vers limoensoep.