Rode curry met tofu, aubergine & paprika

Premium

Start met je eerste weekmenu!

  • 20 minuten
  • 1 persoon
724kcal Per persoon
Eiwit
31g Eiwit
Koolhydraten
70g Koolhydraten
Vet
36g Vet
Voedingsvezel
12g Voedingsvezel

Ingrediënten

  • 70 gram zilvervliesrijst
  • 150 gram tofu, naturel
  • 1 rode paprika
  • 1 aubergine
  • 1.5 eetlepel (olijf)olie
  • 1 eetlepel rode currypasta, potje
  • 50 ml kokosmelk
Voeg toe aan boodschappenlijst

Zo maak je dit recept

  1. Kook de rijst volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
  2. Snijd de tofu in blokjes en dep ze droog. Snijd de paprika in lange repen. Snijd de aubergine in blokjes en leg ze op een rol keukenpapier. Dep ze na 1 minuut af met een stuk keukenpapier. 
  3. Verwarm de helft van de olie in een koekenpan en bak de tofu in 5 minuten goudbruin. Voeg de aubergine toe en bak deze 2 minuten mee. Voeg hierna de paprika toe.  
  4. Warm in een steelpan de rest van de olie en roer hier de currypasta door. Verwarm dit 1 minuut op heel zacht vuur. Voeg de kokosmelk toe en warm even door. Schep de kokossaus door de groenten en roer goed door.
  5. Serveer de curry met de rijst.

Tip van FitChef

Garneer met verse koriander.