Wortelstoofschotel met eiwitrijk sausje & bloemkoolrijst
Wortelstoofschotel met eiwitrijk sausje & bloemkoolrijst
389kcal Per persoon
9g Eiwitten
65g Kh
10g Vetten
8g Vezels
Ingrediënten
- 1 rode ui
- 3 bospenen
- 50 gram magere kwark
- 1 eetlepel (olijf)olie (10 ml)
- 40 gram rozijnen
- 100 gram bloemkoolrijst
- 1 eetlepel honing (20 g)
Zo maak je dit recept
- Snijd de ui in parten. Maak de wortels schoon en halveer ze in de lengte.
- Roer de kwark met peper en zout tot een sausje.
- Verwarm de olie in een hapjespan en fruit de ui 1 minuut op zacht vuur. Voeg de wortels, rozijnen en een scheutje water toe. Laat dit 15 minuten zachtjes sudderen totdat de wortels gaar zijn en al het water is verdampt.
- Breng ondertussen in een andere pan water aan de kook. Voeg de bloemkoolrijst toe en kook gaar in 2 minuten.
- Roer de honing door de wortels en laat nog 1 minuutje meegaren op zacht vuur.
- Serveer de wortels met het sausje en de bloemkoolrijst.
Tip van FitChef
Deze wortelstoofschotel is lekker met versgemalen zwarte peper.