Wortelstoofschotel met eiwitrijk sausje & bloemkoolrijst
Wortelstoofschotel met eiwitrijk sausje & bloemkoolrijst
401kcal Per persoon
11g Eiwitten
66g Kh
10g Vetten
8g Vezels
Ingrediënten
- 1 rode ui
- 3 bospenen
- 75 gram magere kwark
- 1 eetlepel (olijf)olie (10 ml)
- 40 gram rozijnen
- ½ theelepel ras el hanout (1 g)
- 100 gram bloemkoolrijst
- 1 eetlepel honing (20 g)
Zo maak je dit recept
- Snijd de ui in parten. Maak de wortels schoon en halveer ze in de lengte.
- Roer de kwark met peper en zout tot een sausje.
- Verwarm de olie in een hapjespan en fruit de ui 1 minuut op zacht vuur. Voeg de wortels, rozijnen, ras el hanout en een scheutje water toe. Laat dit 15 minuten zachtjes sudderen totdat de wortels gaar zijn en al het water is verdampt.
- Breng ondertussen in een andere pan water aan de kook. Voeg de bloemkoolrijst toe en kook gaar in 2 minuten.
- Roer de honing door de wortels en laat nog 1 minuutje meegaren op zacht vuur.
- Serveer de wortels met het sausje en de bloemkoolrijst.
Tip van FitChef
1. Deze wortelstoofschotel is lekker met versgemalen zwarte peper.
2. Garneer met verse peterselie.