Weekmenu's op maat!

Wat is je doelstelling?

Weekmenu's op maat!

Wat is je doelstelling?

Wortelstoofschotel met eiwitrijk sausje & bloemkoolrijst

  • 20 minuten
  • 1 persoon
Wortelstoofschotel met eiwitrijk sausje & bloemkoolrijst
389kcal Per persoon
Eiwitten
9g Eiwitten
Kh
65g Kh
Vetten
10g Vetten
Vezels
8g Vezels

Ingrediënten

  • 1 rode ui
  • 3 bospenen
  • 50 gram magere kwark
  • 1 eetlepel (olijf)olie (10 ml)
  • 40 gram rozijnen
  • 100 gram bloemkoolrijst
  • 1 eetlepel honing (20 g)
Voeg toe aan boodschappenlijst

Zo maak je dit recept

  1. Snijd de ui in parten. Maak de wortels schoon en halveer ze in de lengte.
  2. Roer de kwark met peper en zout tot een sausje.
  3. Verwarm de olie in een hapjespan en fruit de ui 1 minuut op zacht vuur. Voeg de wortels, rozijnen en een scheutje water toe. Laat dit 15 minuten zachtjes sudderen totdat de wortels gaar zijn en al het water is verdampt. 
  4. Breng ondertussen in een andere pan water aan de kook. Voeg de bloemkoolrijst toe en kook gaar in 2 minuten.
  5. Roer de honing door de wortels en laat nog 1 minuutje meegaren op zacht vuur.
  6. Serveer de wortels met het sausje en de bloemkoolrijst.

Tip van FitChef

Deze wortelstoofschotel is lekker met versgemalen zwarte peper.