Zalm met ricotta uit de oven
Zalm met ricotta uit de oven
648kcal Per persoon
41g Eiwitten
53g Kh
30g Vetten
9g Vezels
Ingrediënten
- 1 zalmfilet (diepvries) (à ca. 125 g)
- 250 gram aardappelen, iets kruimig
- 1 eetlepel (olijf)olie (10 ml)
- 200 gram spinazie
- 2 eetlepels ricotta (40 g)
- 60 ml halfvolle yoghurt
Met deze zalm met ricotta uit de oven is gezonde vetten binnenkrijgen geen enkel probleem! Dit heerlijke visgerecht maak je in ongeveer 25 minuten.
Zo maak je dit recept
- Verwarm de oven voor op 180 °C. Laat de zalmfilet ontdooien.
- Schil de aardappelen en snijd ze in gelijke stukjes. Kook ze in water met zout in 15 minuten gaar.
- Verwarm de olie in een hapjespan. Voeg de spinazie hand voor hand toe en roerbak totdat alle spinazie is geslonken. Breng op smaak met zout en peper.
- Leg de spinazie in een ovenschaal. Leg hierop het stuk zalm en bestrooi naar smaak met peper en zout. Schep als laatste de ricotta erop. Bestrooi met wat peper. Zet de ovenschaal in het midden van de oven en laat de zalm in 10 minuten gaar worden.
- Giet intussen de aardappelen af en vang een kopje kookvocht op. Laat de aardappelen even droogstomen. Stamp de aardappelen tot een puree met yoghurt, zout en peper. Voeg eventueel een scheutje kookvocht toe als de puree te droog is.
- Serveer de zalm met de aardappelpuree.
Tip van FitChef
Breng de aardappelpuree op smaak met wat nootmuskaat of peterselie.