Weekmenu's op maat!

Weekmenu's op maat!

Wat is je doelstelling?

Zalm met ricotta uit de oven

  • 25 minuten
  • 1 persoon
Zalm met ricotta uit de oven
614kcal Per persoon
Eiwit
40g Eiwit
Koolhydraten
52g Koolhydraten
Vet
28g Vet
Voedingsvezel
9g Voedingsvezel

Ingrediënten

  • 1 zalmfilet (diepvries) (à ca. 125 g)
  • 250 gram aardappelen, iets kruimig
  • 1 eetlepel (olijf)olie
  • 200 gram spinazie
  • 1 eetlepel ricotta
  • 60 ml halfvolle yoghurt
Voeg toe aan boodschappenlijst

Zo maak je dit recept

  1. Verwarm de oven voor op 180 °C. Laat de zalmfilet ontdooien.
  2. Schil de aardappelen en snijd ze in gelijke stukjes. Kook ze in water met zout in 15 minuten gaar.
  3. Verwarm de olie in een hapjespan. Voeg de spinazie hand voor hand toe en roerbak totdat alle spinazie is geslonken. Breng op smaak met zout en peper.
  4. Leg de spinazie in een ovenschaal. Leg hierop het stuk zalm en bestrooi naar smaak met peper en zout. Schep als laatste de ricotta erop. Bestrooi met wat peper. Zet de ovenschaal in het midden van de oven en laat de zalm in 10 minuten gaar worden.
  5. Giet intussen de aardappelen af en vang een kopje kookvocht op. Laat de aardappelen even droog stomen. Stamp de aardappelen tot een puree met yoghurt, zout en peper. Voeg eventueel een scheutje kookvocht toe als de puree te droog is.
  6. Serveer de zalm met de aardappelpuree.

Tip van FitChef

Breng de aardappelpuree op smaak met wat nootmuskaat of peterselie.