Zoete aardappel frittata

Premium

Start met je eerste weekmenu!

  • 20 minuten
  • 1 persoon
502kcal Per persoon
Eiwit
22g Eiwit
Koolhydraten
28g Koolhydraten
Vet
33g Vet
Voedingsvezel
4g Voedingsvezel

Ingrediënten

  • 1 teen knoflook
  • 100 gram zoete aardappel
  • 1.5 eetlepel (olijf)olie
  • 50 gram spinazie
  • 25 gram witte kaas (feta)
  • 2 eieren
  • 50 ml Griekse yoghurt (10% vet)
  • 1 snufje paprikapoeder
Voeg toe aan boodschappenlijst

Zo maak je het

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C.
  2. Pers het teentje knoflook.
  3. Schil de zoete aardappel en snijd deze in gelijke blokjes van ongeveer 2 centimeter. Kook de zoete aardappel in ongeveer 5 minuten beetgaar.
  4. Verwarm de helft van de olie in een koekenpan. Voeg de knoflook en spinazie toe en laat slinken. Schep de spinazie in een vergiet en laag goed uitlekken. Druk het vocht er met een lepel uit.
  5. Vet met de rest van de olie het ovenschaaltje in. Schep de zoete aardappel met spinazie erin en verkruimel de feta erover.
  6. Klop de eieren in een kommetje los met de yoghurt en breng op smaak met paprikapoeder, peper en zout.
  7. Giet het ei-mengsel in het ovenschaaltje en bak het 15 minuten in de voorverwarmde oven.
  8. Serveer de frittata in het ovenschaaltje.

Benodigdheden

  • Klein ovenschaaltje