Nieuw!
Krieltjes roerbak met varkensfiletreepjes & puntpaprika
Krieltjes roerbak met varkensfiletreepjes & puntpaprika
431kcal Per persoon
37g Eiwitten
38g Kh
15g Vetten
11g Vezels
Ingrediënten
- 150 gram krieltjes
- 125 gram sperziebonen (diepvries)
- 1 rode puntpaprika
- 1 varkensfiletlapje (à ca. 130 g)
- 1 teen knoflook (5 g)
- 1 eetlepel (olijf)olie (10 ml)
- ½ theelepel paprikapoeder (1 g)
- ½ theelepel kerriepoeder (1 g)
Zo maak je dit recept
- Breng een pan met water aan de kook. Halveer de krieltjes en voeg deze samen met de sperziebonen toe aan de pan met water. Kook in 8 minuten beetgaar.
- Snijd ondertussen de puntpaprika in de lengte doormidden, verwijder de zaadlijst en snijd in de breedte in dunne reepjes. Snijd het varkensfiletlapje in reepjes. Pers het teentje knoflook uit.
- Verwarm de olie in een pan en bak de varkensfiletreepjes 4 minuten. Voeg vervolgens de paprikareepjes, knoflook, paprikapoeder en kerriepoeder toe. Roerbak dit 4 minuten mee.
- Giet de krieltjes en sperziebonen af en voeg toe aan de roerbak. Roer alles goed door en bak dit nog 1 à 2 minuten mee.
- Serveer de krieltjesroerbak op een bord. Breng op smaak met peper en zout.
Tip van FitChef
Ook lekker om een theelepel sambal mee te roerbakken.