Weekmenu's op maat!

Weekmenu's op maat!

Wat is je doelstelling?

Nieuw!

Krieltjes roerbak met varkensfiletreepjes & puntpaprika

  • 15 minuten
  • 1 persoon
Krieltjes roerbak met varkensfiletreepjes & puntpaprika
431kcal Per persoon
Eiwit
37g Eiwit
Koolhydraten
38g Koolhydraten
Vet
15g Vet
Voedingsvezel
11g Voedingsvezel

Ingrediënten

  • 150 gram krieltjes
  • 125 gram sperziebonen (diepvries)
  • 1 rode puntpaprika
  • 1 varkensfiletlapje (à ca. 130 g)
  • 1 teen knoflook
  • 1 eetlepel (olijf)olie
  • ½ theelepel paprikapoeder
  • ½ theelepel kerriepoeder
Voeg toe aan boodschappenlijst

Zo maak je dit recept

  1. Breng een pan met water aan de kook. Halveer de krieltjes en voeg deze samen met de sperziebonen toe aan de pan met water. Kook in 8 minuten beetgaar.
  2. Snijd ondertussen de puntpaprika in de lengte doormidden, verwijder de zaadlijst en snijd in de breedte in dunne reepjes. Snijd het varkensfiletlapje in reepjes. Pers het teentje knoflook uit.
  3. Verwarm de olie in een pan en bak de varkensfiletreepjes 4 minuten. Voeg vervolgens de paprikareepjes, knoflook, paprikapoeder en kerriepoeder toe. Roerbak dit 4 minuten mee.
  4. Giet de krieltjes en sperziebonen af en voeg toe aan de roerbak. Roer alles goed door en bak dit nog 1 à 2 minuten mee.
  5. Serveer de krieltjesroerbak op een bord. Breng op smaak met peper en zout.

Tip van FitChef

Ook lekker om een theelepel sambal mee te roerbakken.