Zalm met prei, zeekraal & aardappelblokjes
Zalm met prei, zeekraal & aardappelblokjes
472kcal Per persoon
31g Eiwitten
41g Kh
21g Vetten
6g Vezels
Ingrediënten
- 2 zalmfilets (diepvries) (à ca. 125 g)
- 400 gram aardappelen, iets kruimig
- 1 ½ eetlepel (olijf)olie (15 ml)
- 1 prei
- 100 gram zeekraal
Zo maak je dit recept
- Ontdooi de vis volgens de aanwijzingen op de verpakking.
- Snijd de aardappels in kleine blokjes. Meng de aardappelblokjes in een braadslede met de helft van de olie. Schuif de braadslede in de oven en schakel de oven in op 225 °C. Rooster de aardappelblokjes in 10 minuten goudbruin en gaar.
- Maak de prei schoon en snijd deze in dunne ringen.
- Verwarm de rest van de olie in een hapjespan en leg de zalmfilets in de pan. Verdeel de prei en zeekraal eromheen en sprenkel er wat water over. Bak de zalmfilets in 6-8 minuten mooi bruin, keer na 3 minuten. Schep de prei en zeekraal af en toe om.
- Serveer de zalmfilets met prei, zeekraal en aardappelblokjes.
Tip van FitChef
Deze zalm met prei en zeekraal is ook lekker met aardappelblokjes van zoete aardappel.