Nieuw!
Zoete aardappel & kikkererwten curry met rijst
Zoete aardappel & kikkererwten curry met rijst
754kcal Per persoon
17g Eiwitten
104g Kh
30g Vetten
16g Vezels
Ingrediënten
- 70 gram zilvervliesrijst
- 150 gram zoete aardappel
- 1 teen knoflook (5 g)
- 75 gram kikkererwten, uit blik
- 1 eetlepel (olijf)olie (10 ml)
- 1 eetlepel rode currypasta (20 g)
- 100 ml kokosmelk
- 50 gram spinazie
Zo maak je dit recept
- Kook de zilvervliesrijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
- Schil de zoete aardappel en snijd deze in blokjes van ongeveer 2 centimeter.
- Pers het teentje knoflook en spoel de kikkererwten af met koud water.
- Verhit de olie in een wok en voeg hier de zoete aardappelblokjes aan toe. Voeg na 2 minuten de knoflook en currypasta toe en bak dit 1 minuut mee. Voeg vervolgens de kokosmelk en 50 ml water toe. Breng aan de kook en laat op laag vuur zo’n 15 minuten zacht doorkoken.
- Voeg de kikkererwten en de spinazie toe aan de curry en kook dit 2 minuten mee tot de spinazie is geslonken.
- Serveer de zoete aardappel- en kikkererwtencurry samen met de rijst in een kom of diep bord.
Tip van FitChef
Garneer de kikkererwten curry met een partje limoen of verse koriander.