Nieuw!
Kruidige zoete aardappel curry met spruitjes & kip
Kruidige zoete aardappel curry met spruitjes & kip
606kcal Per persoon
40g Eiwitten
67g Kh
20g Vetten
18g Vezels
Ingrediënten
- 1 ui
- 1 teen knoflook (5 g)
- 225 gram zoete aardappel
- 125 gram kipfilet
- 1 eetlepel (olijf)olie (10 ml)
- 1 theelepel kerriepoeder (2 g)
- ½ theelepel kurkuma (1 g)
- 1 snufje komijnpoeder (1 g)
- 1 snufje kaneel (1 g)
- 200 gram spruitjes (diepvries)
- 50 ml kokosmelk
Zo maak je dit recept
- Snipper de ui en pers het teentje knoflook. Schil de zoete aardappel en snijd deze in blokjes. Snijd de kipfilet in blokjes.
- Verwarm de olie in een wokpan. Fruit hierin de ui en knoflook 2 minuten. Voeg dan de kipfilet toe samen met de kerrie, kurkuma, komijn en kaneel. Bak dit 4 minuten.
- Voeg de zoete aardappel, spruitjes, kokosmelk en 100 ml water toe aan de pan. Breng aan de kook en laat op laag vuur, met het deksel op de pan, zo’n 14 minuten zacht doorkoken.
- Serveer de curry in een diep bord, breng op smaak met peper en zout.
Tip van FitChef
1. Garneer deze zoete aardappel curry met fijngesneden verse koriander en een (volkoren) pita of naanbrood.
2. Vervang de zoete aardappel eens door pompoenblokjes.