Nieuw!

Zoete aardappel & kikkererwten curry met rijst

Premium

Start met je eerste weekmenu!

  • 20 minuten
  • 1 persoon
754kcal Per persoon
Eiwit
17g Eiwit
Koolhydraten
104g Koolhydraten
Vet
30g Vet
Voedingsvezel
16g Voedingsvezel

Ingrediënten

  • 70 gram zilvervliesrijst
  • 150 gram zoete aardappel
  • 1 teen knoflook
  • 75 gram kikkererwten, uit blik
  • 1 eetlepel (olijf)olie
  • 1 eetlepel rode currypasta, potje
  • 100 ml kokosmelk
  • 50 gram spinazie
Voeg toe aan boodschappenlijst

Zo maak je het

  1. Kook de zilvervliesrijst volgens de verpakking.
  2. Schil de zoete aardappel en snijd deze in blokjes van ongeveer 2 centimeter.
  3. Pers het teentje knoflook en spoel de kikkererwten af met koud water.
  4. Verhit de olie in een wok en voeg hier de zoete aardappel blokjes aan toe. Voeg na 2 minuten de knoflook en curry pasta toe en bak dit 1 minuut mee. Voeg vervolgens de kokosmelk en 50 ml water toe. Breng aan de kook en laat op laag vuur zo’n 15 minuten zacht doorkoken.
  5. Voeg de kikkererwten en de spinazie toe aan de curry en kook dit 2 minuten mee tot de spinazie is geslonken.
  6. Serveer de curry samen met de rijst in een kom of diep bord.

Tip van FitChef

Garneer met een partje limoen.