Weekmenu's op maat!

Wat is je doelstelling?

Weekmenu's op maat!

Wat is je doelstelling?

Nieuw!

Zoete aardappel & kikkererwten curry met rijst

  • 20 minuten
  • 1 persoon
Zoete aardappel & kikkererwten curry met rijst
754kcal Per persoon
Eiwitten
17g Eiwitten
Kh
104g Kh
Vetten
30g Vetten
Vezels
16g Vezels

Ingrediënten

  • 70 gram zilvervliesrijst
  • 150 gram zoete aardappel
  • 1 teen knoflook (5 g)
  • 75 gram kikkererwten, uit blik
  • 1 eetlepel (olijf)olie (10 ml)
  • 1 eetlepel rode currypasta (20 g)
  • 100 ml kokosmelk
  • 50 gram spinazie
Voeg toe aan boodschappenlijst

Zo maak je dit recept

  1. Kook de zilvervliesrijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  2. Schil de zoete aardappel en snijd deze in blokjes van ongeveer 2 centimeter.
  3. Pers het teentje knoflook en spoel de kikkererwten af met koud water.
  4. Verhit de olie in een wok en voeg hier de zoete aardappelblokjes aan toe. Voeg na 2 minuten de knoflook en currypasta toe en bak dit 1 minuut mee. Voeg vervolgens de kokosmelk en 50 ml water toe. Breng aan de kook en laat op laag vuur zo’n 15 minuten zacht doorkoken.
  5. Voeg de kikkererwten en de spinazie toe aan de curry en kook dit 2 minuten mee tot de spinazie is geslonken.
  6. Serveer de zoete aardappel- en kikkererwtencurry samen met de rijst in een kom of diep bord.

Tip van FitChef

Garneer de kikkererwten curry met een partje limoen of verse koriander.