Kabeljauwstoof met wortel & kikkererwten
Kabeljauwstoof met wortel & kikkererwten
692kcal Per persoon
35g Eiwitten
82g Kh
25g Vetten
21g Vezels
Ingrediënten
- 70 gram zilvervliesrijst
- 1 kabeljauwfilet (diepvries) (à ca. 100 g)
- 150 gram kikkererwten, uit blik
- 200 gram wortel
- 1 eetlepel (olijf)olie (10 ml)
- 50 ml kokosmelk
- 1 theelepel sambal (5 g)
Zo maak je dit recept
- Bereid de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Laat de kabeljauw ontdooien.
- Spoel de kikkererwten in een vergiet met water. Maak de wortel schoon en snijd in schuine plakken.
- Verwarm de olie in een hapjespan en bak de wortel 3 minuten. Voeg de kokosmelk, sambal, kikkererwten, de vis en een scheutje water toe. Laat de vis in 8-10 minuten zachtjes gaar worden. Breng op smaak met peper en zout en eventueel wat extra sambal.
- Serveer de kabeljauwstoof met de rijst in een diep bord.
Tip van FitChef
Verse koriander of peterselie smaakt lekker bij deze kabeljauwstoof.