Weekmenu's op maat!

Weekmenu's op maat!

Wat is je doelstelling?

Kabeljauwstoof met wortel & kikkererwten

  • 15 minuten
  • 1 persoon
Kabeljauwstoof met wortel & kikkererwten
692kcal Per persoon
Eiwit
35g Eiwit
Koolhydraten
82g Koolhydraten
Vet
25g Vet
Voedingsvezel
21g Voedingsvezel

Ingrediënten

  • 70 gram zilvervliesrijst
  • 1 kabeljauwfilet (diepvries) (à ca. 100 g)
  • 150 gram kikkererwten, uit blik
  • 200 gram wortel
  • 1 eetlepel (olijf)olie
  • 50 ml kokosmelk
  • 1 theelepel sambal
Voeg toe aan boodschappenlijst

Zo maak je dit recept

  1. Bereid de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Laat de kabeljauw ontdooien.
  2. Spoel de kikkererwten in een vergiet met water. Maak de wortel schoon en snijd in schuine plakken.
  3. Verwarm de olie in een hapjespan en bak de wortel 3 minuten. Voeg de kokosmelk, sambal, kikkererwten, de vis en een scheutje water toe. Laat de vis in 8-10 minuten zachtjes gaar worden. Breng op smaak met peper en zout en eventueel wat extra sambal.
  4. Serveer de kabeljauwstoof met de rijst in een diep bord.

Tip van FitChef

Verse koriander of peterselie smaakt lekker bij deze kabeljauwstoof.