Stamppotje boerenkool met kabeljauw

Premium

Start met je eerste weekmenu!

  • 20 minuten
  • 1 persoon
595kcal Per persoon
Eiwit
36g Eiwit
Koolhydraten
62g Koolhydraten
Vet
23g Vet
Voedingsvezel
12g Voedingsvezel

Ingrediënten

  • 1 kabeljauwfilet, diepvries (à ca. 100 g)
  • 250 gram aardappelen, iets kruimig
  • 150 gram boerenkool, diepvries
  • 5 zongedroogde tomaten
  • 10 gram pijnboompitten
  • 1 eetlepel (olijf)olie
  • 50 ml halfvolle melk
Voeg toe aan boodschappenlijst

Zo maak je dit recept

  1. Laat de kabeljauwfilet in een vergiet ontdooien.
  2. Schil de aardappels en snijd in stukken. Giet in een grote pan zoveel water dat de aardappels onder staan en kook ze in 18 minuten gaar.
  3. Verwarm de boerenkool volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
  4. Snijd de zongedroogde tomaatjes in stukjes. Bestrooi de kabeljauwfilet met peper en zout.
  5. Rooster de pijnboompitten in een droge koekenpan goudbruin. Schep ze op een bordje en zet apart.
  6. Verwarm de olie in een koekenpan en bak de kabeljauwfilet in 6 minuten goudbruin en gaar.
  7. Giet de aardappelen af en stamp met melk tot een puree. Schep de boerenkool en de zongedroogde tomaatjes erdoor en warm de stamppot nog even op. Breng eventueel op smaak met peper en zout.
  8. Bestrooi de stamppot met de pijnboompitten en serveer met de kabeljauwfilet.

Benodigdheden

  • Stamper