Stamppotje boerenkool met kabeljauw
Stamppotje boerenkool met kabeljauw
581kcal Per persoon
37g Eiwitten
65g Kh
19g Vetten
14g Vezels
Ingrediënten
- 1 kabeljauwfilet (diepvries) (à ca. 100 g)
- 250 gram aardappelen, iets kruimig
- 225 gram boerenkool (diepvries)
- 6 zongedroogde tomaten
- 1 eetlepel (olijf)olie (10 ml)
- 50 ml halfvolle melk
- 1 theelepel Italiaanse kruiden, gedroogd (2 g)
Vandaag een heerlijk recept voor een stamppotje boerenkool met kabeljauw op het menu! De rookworst hebben we nu eens vervangen door een lekker stukje vis, want dat smaakt net zo goed bij een heerlijke stamppot met boerenkool. In deze stamppot hebben we stukjes zondgedroogde tomaat gedaan voor een extra lekkere smaak.
Zo maak je dit recept
- Laat de kabeljauwfilet in een vergiet ontdooien.
- Schil de aardappels en snijd in stukken. Giet in een grote pan zoveel water dat de aardappels onder staan en kook ze in 18 minuten gaar.
- Verwarm de boerenkool volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
- Snijd de zongedroogde tomaatjes in stukjes. Bestrooi de kabeljauwfilet met peper en zout.
- Verwarm de olie in een koekenpan en bak de kabeljauwfilet in 6 minuten goudbruin en gaar.
- Giet de aardappelen af en stamp met de melk tot een puree. Schep de boerenkool, Italiaanse kruiden en de zongedroogde tomaatjes erdoor en warm de stamppot nog even op. Breng eventueel op smaak met peper en zout.
- Serveer de stamppot met de kabeljauwfilet.
Benodigdheden:
- Stamper
Tip van FitChef
1. Wil je eens variëren? Vervang de helft van de aardappels dan eens door zoete aardappel of door bloemkool.
2. Je kan ook de olijfolie van de zongedroogde tomaatjes gebruiken om de vis in te bereiden.
3. Besprenkel de kabeljauw met wat citroensap.