Nieuw!
Zoete aardappel & pompoen stamppot met halloumi
Zoete aardappel & pompoen stamppot met halloumi
638kcal Per persoon
26g Eiwitten
69g Kh
29g Vetten
13g Vezels
Ingrediënten
- 225 gram zoete aardappel
- 1 rode paprika
- 75 gram halloumi
- 225 gram pompoenstukjes
- 1 eetlepel (olijf)olie (10 ml)
- 1 theelepel mosterd (10 g)
- 100 gram andijvie, gesneden
Zo maak je dit recept
- Schil de zoete aardappel en snijd in gelijke blokjes. Snijd de paprika in blokjes en de halloumi in plakjes.
- Doe de zoete aardappel samen met de pompoenstukjes in een pan met ruim water en kook in 10 minuten gaar.
- Verwarm ondertussen de olie in een koekenpan en bak hierin de halloumi aan beide kanten goud bruin, ongeveer 2 minuten per kant.
- Giet de zoete aardappel en pompoen af en stamp tot een grove puree. Meng de mosterd hier doorheen en breng op smaak met peper en zout. Roer de andijvie en paprikablokjes door de puree.
- Serveer de stamppot op een bord en leg de halloumi er bovenop.
Benodigdheden:
- Stamper
Tip van FitChef
Bestrooi deze zoete aardappel en pompoen stamppot ook eens met wat komijnzaadjes!