Nieuw!
Stamppot met pompoen & kikkererwten
Stamppot met pompoen & kikkererwten
358kcal Per persoon
11g Eiwitten
52g Kh
12g Vetten
11g Vezels
Ingrediënten
- 200 gram aardappelen, iets kruimig
- 75 gram kikkererwten, uit blik
- 125 gram pompoenstukjes
- 1 eetlepel (olijf)olie (10 ml)
- 1 theelepel ras el hanout (2 g)
- 2 eetlepels halfvolle melk (30 ml)
Zo maak je dit recept
- Verwarm de oven voor op 200 °C.
- Schil de aardappels en snijd deze in gelijke stukken. Spoel de kikkererwten in een vergiet af met koud water en laat uitlekken.
- Doe de aardappels in een pan met ruim water en breng dit aan de kook. Kook in zo’n 17 minuten gaar.
- Bekleed een bakplaat met bakpapier en leg hier de pompoenblokjes op. Besprenkel de pompoen met de olie en de ras el hanout. Hussel alles door elkaar en zet de bakplaat 20 minuten in de voorverwarmde oven. Haal de bakplaat er na 10 minuten even uit, leg de kikkererwten er tussen, roer door en zet de bakplaat terug in de oven voor de laatste 10 minuten.
- Giet de aardappels af. Voeg de melk toe en stamp met een pureestamper tot een grove puree. Roer de pompoenblokjes en kikkererwten door de puree. Breng op smaak met peper en zout.
- Serveer de stamppot op een bord.
Benodigdheden:
- Bakplaat met bakpapier
- Pureestamper
Tip van FitChef
1. Garneer deze stamppot met pompoen met verse koriander of peterselie.
2. Snijd wat dadels in kleine stukjes en verdeel deze over de stamppot.