Nieuw!
Zoete aardappel stamppot met venkel, veldsla & ei
Zoete aardappel stamppot met venkel, veldsla & ei
507kcal Per persoon
15g Eiwitten
79g Kh
15g Vetten
18g Vezels
Ingrediënten
- 225 gram zoete aardappel
- 1 venkelknol
- 1 eetlepel (olijf)olie (10 ml)
- 1 ei
- 1 handje veldsla (30 g)
Zo maak je dit recept
- Schil de zoete aardappel en snijd in gelijke blokjes. Was de venkel, snijd een plakje van de onderkant en snijd de stelen er af. Snijd de venkel doormidden, verwijder de harde kern en snijd in reepjes.
- Zet de zoete aardappel op in een pan met ruim water, breng aan de kook en kook in zo’n 15 minuten gaar.
- Verwarm de helft van de olie in een pan. Voeg de venkel toe aan de pan en bak deze zo’n 7 minuten tot het wat zachter wordt.
- Giet de aardappel af en stamp met een pureestamper tot een grove puree. Roer hier de venkelreepjes doorheen.
- Verwarm de andere helft van de olie in dezelfde pan en bak hierin een spiegelei in 4 minuten tot het eiwit is gestold.
- Roer de veldsla door de stamppot. Breng het geheel op smaak met peper en zout.
- Serveer de stamppot op een bord samen met het spiegelei.
Benodigdheden:
- Pureestamper
Tip van FitChef
In plaats van zoete aardappel kun je ook normale, iets kruimige aardappelen gebruiken.