Nieuw!
Zoete aardappel-tempeh bowl met maïssalade & avocado
Zoete aardappel-tempeh bowl met maïssalade & avocado
883kcal Per persoon
25g Eiwitten
77g Kh
53g Vetten
25g Vezels
Ingrediënten
- 200 gram zoete aardappel
- 1 ½ eetlepel (olijf)olie (15 ml)
- 1 theelepel paprikapoeder (2 g)
- ½ avocado
- 10 cherry tomaten
- ½ rode ui
- 50 gram maïs
- 1 krop baby romaine sla
- ½ limoen
- 90 gram tempeh, ketjap
Zo maak je dit recept
- Verwarm de oven voor op 200 °C.
- Bekleed een bakplaat met bakpapier.
- Was de zoete aardappel goed, boen de schil schoon. Snijd de zoete aardappel in gelijke blokjes en leg deze op de bakplaat. Besprenkel met de helft van de olie en met het paprikapoeder. Hussel door elkaar. Zet de bakplaat 20 minuten in de oven.
- Snijd ondertussen de avocado in plakjes. Halveer de cherrytomaten, snipper de rode ui en spoel de maïs in een vergiet af met koud water. Haal de blaadjes sla los van de krop, was deze en schud het water er goed af.
- Meng de cherrytomaatjes, maïs en ui in een schaaltje samen met een eetlepel limoensap.
- Verwarm de andere helft van de olie in een koekenpan en bak hierin de tempehblokjes in 3-4 minuten goudbruin.
- Leg de slablaadjes, zoete aardappel, maïssalade, avocado en tempehblokjes op een diep bord of schaal. Knijp er nog wat limoensap overheen en strooi wat peper en zout over de bowl.
Benodigdheden:
- Bakplaat met bakpapier
Tip van FitChef
Het is lekker om deze zoete aardappel-tempeh bowl te garneren met verse koriander.