Weekmenu's op maat!

Weekmenu's op maat!

Wat is je doelstelling?

Nieuw!

Sperziebonen & krieltjes salade met zalm

  • 20 minuten
  • 1 persoon
Sperziebonen & krieltjes salade met zalm
559kcal Per persoon
Eiwit
34g Eiwit
Koolhydraten
42g Koolhydraten
Vet
28g Vet
Voedingsvezel
14g Voedingsvezel

Ingrediënten

  • 1 zalmfilet (diepvries) (à ca. 125 g)
  • 150 gram krieltjes
  • 225 gram sperziebonen (diepvries)
  • ½ rode ui
  • 1 teen knoflook
  • 1,5 eetlepel (olijf)olie
  • 1 theelepel balsamicoazijn
  • 1 theelepel mosterd
  • ½ citroen
Voeg toe aan boodschappenlijst

Zo maak je dit recept

  1. Laat de zalm ontdooien. Halveer de krieltjes.
  2. Breng twee pannen met water aan de kook. Doe in 1 pan de sperziebonen en kook in ongeveer 7 minuten gaar. Doe in de andere pan de krieltjes en kook in 10 minuten gaar.
  3. Maak ondertussen de dressing: snipper de ui en pers het teentje knoflook. Meng dit met de helft van de olie, azijn, mosterd en citroensap.
  4. Verwarm de andere helft van de olie in een koekenpan. Dep de zalm droog. Bak de zalm in 3 minuten per kant gaar.
  5. Spoel de sperziebonen en krieltjes na het afgieten kort af met koud water en laat goed uitlekken. Meng ze samen met de dressing door elkaar.
  6. Serveer de salade met de zalm op een bord. Breng op smaak met peper en zout.

Tip van FitChef

Wat verse dille maakt deze sperziebonen- & krieltjessalade met zalm nog lekkerder!