Nieuw!
Sperziebonen & krieltjes salade met zalm
Sperziebonen & krieltjes salade met zalm
559kcal Per persoon
34g Eiwitten
42g Kh
28g Vetten
14g Vezels
Ingrediënten
- 1 zalmfilet (diepvries) (à ca. 125 g)
- 150 gram krieltjes
- 225 gram sperziebonen (diepvries)
- ½ rode ui
- 1 teen knoflook (5 g)
- 1 ½ eetlepel (olijf)olie (15 ml)
- 1 theelepel balsamicoazijn (5 ml)
- 1 theelepel mosterd (10 g)
- ½ citroen
Zo maak je dit recept
- Laat de zalm ontdooien. Halveer de krieltjes.
- Breng twee pannen met water aan de kook. Doe in 1 pan de sperziebonen en kook in ongeveer 7 minuten gaar. Doe in de andere pan de krieltjes en kook in 10 minuten gaar.
- Maak ondertussen de dressing: snipper de ui en pers het teentje knoflook. Meng dit met de helft van de olie, azijn, mosterd en citroensap.
- Verwarm de andere helft van de olie in een koekenpan. Dep de zalm droog. Bak de zalm in 3 minuten per kant gaar.
- Spoel de sperziebonen en krieltjes na het afgieten kort af met koud water en laat goed uitlekken. Meng ze samen met de dressing door elkaar.
- Serveer de salade met de zalm op een bord. Breng op smaak met peper en zout.
Tip van FitChef
Wat verse dille maakt deze sperziebonen- & krieltjessalade met zalm nog lekkerder!