Nieuw!
Zoete aardappel rösti met zuurkool & mosterddipje
Zoete aardappel rösti met zuurkool & mosterddipje
630kcal Per persoon
35g Eiwitten
54g Kh
30g Vetten
10g Vezels
Ingrediënten
- 150 gram zuurkool
- 200 gram zoete aardappel
- 2 eieren
- 50 gram geraspte kaas, 30+
- 1 theelepel kurkuma (2 g)
- 2 theelepels kerriepoeder (4 g)
- 1 eetlepel (olijf)olie (10 ml)
- 75 ml halfvolle yoghurt
- 1 theelepel mosterd (10 g)
Deze zoete aardappel rösti met zuurkool en een mosterddipje is echt een superlekker en feestelijk gerecht. Het is ook nog eens veel makkelijker om te maken dan je denkt! Deze rösti van zoete aardappel doet het ook goed als tussengerecht van een meergangendiner. Maak ze dan wel iets kleiner.
Zo maak je dit recept
- Laat de zuurkool goed uitlekken en knijp een beetje uit.
- Schil ondertussen de zoete aardappel en rasp deze.
- Klop de eieren los met een vork en meng deze met de zoete aardappel en zuurkool. Voeg hier de kaas, kurkuma, de helft van de kerriepoeder, peper en zout aan toe. Roer goed door.
- Verwarm de olie in een pan en maak van het aardappelmengsel 6 hoopjes die je met een lepel platter maakt en tot pannenkoekjes vormt (je kunt hier ook een kookring voor gebruiken).
- Bak de rösti 3-4 minuten per kant op middelhoog vuur.
- Maak ondertussen in een schaaltje een dipje door de yoghurt met de mosterd en de rest van het kerriepoeder te mengen.
- Serveer de rösti op een bord met het dipje ernaast.
Tip van FitChef
1. Garneer deze zoete aardappelrösti met wat gehakte, verse peterselie of een salade van rucola.
2. Serveer deze rösti van zoete aardappel ook eens als lekker warm hapje bij de borrel. Maak ze dan wat kleiner.