⏰ Tijdelijk 42% korting op jaarabonnement!

10d20u19m43s

Nieuw!

Zoete aardappel rösti met zuurkool & mosterddipje

Premium

Start met je eerste weekmenu!

  • 15 minuten
  • 2 persoon
315kcal Per persoon
Eiwit
18g Eiwit
Koolhydraten
27g Koolhydraten
Vet
15g Vet
Voedingsvezel
5g Voedingsvezel

Ingrediënten

  • 150 gram zuurkool
  • 200 gram zoete aardappel
  • 2 eieren
  • 50 gram geraspte kaas, 30+
  • 1 theelepel kurkuma
  • 2 theelepels kerriepoeder
  • 1 eetlepel (olijf)olie
  • 75 ml halfvolle yoghurt
  • 1 theelepel mosterd
Voeg toe aan boodschappenlijst

Zo maak je dit recept

  1. Laat de zuurkool goed uitlekken en knijp een beetje uit.
  2. Schil ondertussen de zoete aardappel en rasp deze.
  3. Klop de eieren los met een vork en meng deze met de zoete aardappel en zuurkool. Voeg hier de kaas, kurkuma, de helft van de kerriepoeder, peper en zout aan toe. Roer goed door.
  4. Verwarm de olie in een pan en maak van het aardappelmengsel 6 hoopjes die je met een lepel platter maakt en tot pannenkoekjes vormt (je kunt hier ook een kookring voor gebruiken).
  5. Bak de rösti 3-4 minuten per kant op middelhoog vuur. 
  6. Maak ondertussen in een schaaltje een dipje door de yoghurt met de mosterd en de rest van de kerriepoeder te mengen. 
  7. Serveer de rösti op een bord met het dipje ernaast.

Tip van FitChef

Garneer deze zoete aardappelrösti met wat gehakte, verse peterselie.