Nieuw!
Zoete aardappel, zalm & paksoi-komkommer roerbak
Zoete aardappel, zalm & paksoi-komkommer roerbak
694kcal Per persoon
33g Eiwitten
77g Kh
29g Vetten
12g Vezels
Ingrediënten
- 1 zalmfilet (diepvries) (à ca. 125 g)
- 300 gram zoete aardappel
- 1 ½ eetlepel (olijf)olie (15 ml)
- ½ komkommer
- 1 krop Shanghai paksoi
- ½ rode peper
Zo maak je dit recept
- Laat de zalm een beetje ontdooien op een bordje.
- Verwarm de oven voor op 200 °C.
- Was de zoete aardappel en boen schoon. Snijd de zoete aardappel in gelijke reepjes. Bekleed een rooster voor de helft met bakpapier. Leg hier de zoete aardappel op, meng met een halve eetlepel olie en hussel door elkaar. Doe de zalm in een klein ovenschaaltje, bestrijk ook met een halve eetlepel olie. Zet het schaaltje op het rooster. Bestrooi beiden met wat peper en zout.
- Schuif het rooster in de oven en bak beiden 20 minuten in de voorverwarmde oven.
- Snijd ondertussen de komkommer in reepjes. Snijd een plakje van de onderkant van de paksoi en maak de bladeren los. Snijd de paksoi in reepjes en houdt het groene gedeelte apart. Snijd de rode peper in stukjes.
- Verwarm de overgebleven olie in een pan. Roerbak eerst het witte gedeelte van de paksoi 4 minuten samen met de rode peper. Voeg dan het groene gedeelte van de paksoi toe samen met de komkommer en roerbak dit ook 2 minuten mee.
- Serveer de zoete aardappel en zalm uit de oven op een bordje en schep hier de groenteroerbak bij.
Benodigdheden:
- Rooster met bakpapier
Tip van FitChef
Serveer de zalm met een schijfje verse limoen.