Nieuw!
Broccoli & paprika roerbak met falafel
Broccoli & paprika roerbak met falafel
375kcal Per persoon
17g Eiwitten
41g Kh
16g Vetten
16g Vezels
Ingrediënten
- 225 gram broccoliroosjes (diepvries)
- 1 rode paprika
- 1 rode ui
- 1 teen knoflook (5 g)
- 1 cm gember (7 g)
- 1 eetlepel (olijf)olie (10 ml)
- 5 falafel balletjes
- 1 ½ eetlepel ketjap manis (15 ml)
Zo maak je dit recept
- Kook de broccoliroosjes in 3 minuten beetgaar. Giet de broccoli daarna af.
- Halveer de paprika, verwijder de zaadlijst en snijd de grove stukken. Snipper de ui. Pers het teentje knoflook. Snijd de gember fijn.
- Verwarm de olie in een pan. Voeg hier de ui, knoflook en gember aan toe en fruit dit 2 minuten. Voeg dan de paprika en falafel toe en roerbak dit 6 minuten. Voeg vervolgens de broccoli en ketjap manis toe aan de pan en bak nog 3 minuten mee.
- Serveer de broccoli en paprika roerbak op een bord.
Tip van FitChef
Voor een pittige roerbak kun je een halve theelepel sambal toevoegen.