Weekmenu's op maat!

Wat is je doelstelling?

Weekmenu's op maat!

Wat is je doelstelling?

Nieuw!

Broccoli & paprika roerbak met falafel

  • 15 minuten
  • 1 persoon
Broccoli & paprika roerbak met falafel
375kcal Per persoon
Eiwitten
17g Eiwitten
Kh
41g Kh
Vetten
16g Vetten
Vezels
16g Vezels

Ingrediënten

  • 225 gram broccoliroosjes (diepvries)
  • 1 rode paprika
  • 1 rode ui
  • 1 teen knoflook (5 g)
  • 1 cm gember (7 g)
  • 1 eetlepel (olijf)olie (10 ml)
  • 5 falafel balletjes
  • 1 ½ eetlepel ketjap manis (15 ml)
Voeg toe aan boodschappenlijst

Zo maak je dit recept

  1. Kook de broccoliroosjes in 3 minuten beetgaar. Giet de broccoli daarna af.
  2. Halveer de paprika, verwijder de zaadlijst en snijd de grove stukken. Snipper de ui. Pers het teentje knoflook. Snijd de gember fijn.
  3. Verwarm de olie in een pan. Voeg hier de ui, knoflook en gember aan toe en fruit dit 2 minuten. Voeg dan de paprika en falafel toe en roerbak dit 6 minuten. Voeg vervolgens de broccoli en ketjap manis toe aan de pan en bak nog 3 minuten mee.
  4. Serveer de broccoli en paprika roerbak op een bord.

Tip van FitChef

Voor een pittige roerbak kun je een halve theelepel sambal toevoegen.