Weekmenu's op maat!

Wat is je doelstelling?

Weekmenu's op maat!

Wat is je doelstelling?

Nieuw!

Zoete aardappelpuree met gegrilde baby Romaine sla & garnalen

  • 15 minuten
  • 1 persoon
Zoete aardappelpuree met gegrilde baby Romaine sla & garnalen
484kcal Per persoon
Eiwitten
34g Eiwitten
Kh
51g Kh
Vetten
16g Vetten
Vezels
9g Vezels

Ingrediënten

  • 150 gram cocktail garnalen (diepvries)
  • 200 gram zoete aardappel
  • 1 teen knoflook (5 g)
  • 1 ½ eetlepel (olijf)olie (15 ml)
  • ½ citroen
  • ½ theelepel chilipoeder (1 g)
  • 1 krop baby romaine sla
Voeg toe aan boodschappenlijst

Zo maak je dit recept

  1. Laat de garnalen op een bordje een beetje ontdooien.
  2. Schil de zoete aardappel en snijd in gelijke blokjes. Kook in een ruime pan met water gaar in ongeveer 10 minuten. Giet af en bewaar 2 à 3 eetlepels van het kookvocht. Stamp vervolgens samen met het kookvocht tot een puree.
  3. Pers het teentje knoflook. Meng in een klein schaaltje de olie, 2 eetlepel citroensap, het teentje knoflook, de chilivlokken en peper en zout.
  4. Halveer de krop baby Romaine sla en bestrijk beide kanten met de helft van het oliemengsel.
  5. Verwarm een grillpan en grill de sla aan beide kanten zo’n 2 minuten.
  6. Dep de garnalen droog met keukenpapier. Doe in een schaaltje en meng met de andere helft van het oliemengsel.
  7. Verwarm een pan, voeg de garnalen toe en roerbak 2 minuten op hoog vuur.
  8. Verdeel de aardappelpuree over een bord en leg hier de gegrilde baby Romaine en garnalen bovenop.

Benodigdheden:

  • Grillpan
  • Pureestamper

Tip van FitChef

1. Garneer de zoete aardappelpuree met wat verse peterselie.
2. Als je geen grillpan hebt, kun je de baby Romaine sla ook even bakken in een koekenpan.