Nieuw!
Pitabroodje met runderreepjes, paprika & champignons
Pitabroodje met runderreepjes, paprika & champignons
537kcal Per persoon
38g Eiwitten
58g Kh
17g Vetten
16g Vezels
Ingrediënten
- 1 rode puntpaprika
- 125 gram champignons
- 1 bosuitje
- 125 gram taugé
- 1 eetlepel (olijf)olie (10 ml)
- 100 gram runderreepjes
- 1 eetlepel ketjap manis (10 ml)
- ½ eetlepel honing (10 g)
- 1 pitabroodje, volkoren
Zo maak je dit recept
- Snijd de puntpaprika in reepjes. Snijd de champignons in vieren. Snijd het bosuitje in ringetjes. Spoel de taugé in een vergiet af met koud water en laat uitlekken.
- Verhit de olie in een pan en bak de paprika en champignons 4 minuten op hoog vuur. Zet het vuur lager en bak de runderreepjes samen met de ketjap en honing 4 minuten mee. Zet het vuur uit en roer als laatste de taugé er doorheen. Breng het geheel op smaak met peper en zout.
- Rooster ondertussen het pitabroodje in de broodrooster of in een grillpan.
- Snijd het pitabroodje open. Verdeel de helft van het runderreepjes mengsel erin en serveer de rest los naast het broodje.
Tip van FitChef
Snijd met een dunschiller linten van een wortel en voeg deze samen met de taugé als laatste toe aan de pan.