Zoete couscous met dadels & geitenkaas
Zoete couscous met dadels & geitenkaas
622kcal Per persoon
20g Eiwitten
115g Kh
9g Vetten
9g Vezels
Ingrediënten
- 70 gram couscous
- 200 gram bloemkoolroosjes
- 3 dadels, zonder pit
- 1 eetlepel honing (20 g)
- 2 schijfjes verse geitenkaas
Deze zoete couscous met dadels en geitenkaas is ondanks zijn heerlijk zoete smaak, toch heel gezond en voedzaam! En je maakt het ook nog eens in 10 minuten klaar. Verwen je zelf dus maar met deze lekkere couscous. Bewaar ook wat voor de volgende dag. De smaken zijn dan goed ingetrokken en zo is je couscous nog lekkerder.
Zo maak je dit recept
- Bereid de couscous volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
- Kook de bloemkoolroosjes in een pan met ruim water met wat zout in 6-8 minuten beetgaar.
- Snijd de dadels in kleine stukjes.
- Schep de dadels, bloemkoolroosjes, honing en de helft van de geitenkaas door de couscous. Breng op smaak met peper en zout.
- Schep de couscous in een kom en verdeel de rest van de geitenkaas erover.
Tip van FitChef
1. Meng wat gehakte noten door de couscous.
2. Lekker met verse tijm en peterselie.
3. Vervang de honing door agavesiroop.