Pittige stoofpot van kip met spitskool
Pittige stoofpot van kip met spitskool
592kcal Per persoon
51g Eiwitten
65g Kh
15g Vetten
9g Vezels
Ingrediënten
- 150 gram kipfilet
- 1 ½ theelepel ras el hanout (3 g)
- 1 eetlepel (olijf)olie (10 ml)
- 1 ui
- 200 gram spitskool, voorgesneden
- 1 ½ eetlepel tomatenpuree (30 g)
- 70 gram couscous
Heb je geen tijd om uren in de keuken te staan? Het klaarmaken van deze pittige stoofpot van kip met spitskool kost je slechts een kwartier van je tijd! Dus geen enkel excuus om dit heerlijke stoofpotje niet regelmatig op het menu te zetten. Wissel de couscous dan eens af met bulgur of zilvervliesrijst.
Zo maak je dit recept
- Breng een liter water aan de kook.
- Snijd de kipfilet in grove stukken en wrijf ze in met de helft van de ras el hanout.
- Verwarm de olie in een hapjespan en bak de stukken kip in 2-4 minuten rondom bruin.
- Snipper intussen de ui grof. Verdeel de ui en spitskool rond de kipblokjes en bak al omscheppend 2 minuten.
- Schep de tomatenpuree en de rest van de ras el hanout erdoor. Bak 2 minuten. Roer er een scheut water door en smoor alles afgedekt in 6 minuten zachtjes gaar.
- Doe de couscous over in een kom en schenk er zoveel kokend water bij dat de couscous onder staat. Laat 4-6 minuten wellen.
- Serveer de couscous bij de kipstoofpot met spitskool.
Benodigdheden:
- Waterkoker
Tip van FitChef
1. Vervang de kipfilet in deze stoofpot eens door kipdijfilet. Dat geeft net wat meer smaak.
2. Lekker om een fijngesneden pepertje mee te bakken.
3. Garneer met verse peterselie.