Zwarte bonen met ham & pastinaak

Premium

Start met je eerste weekmenu!

  • 15 minuten
  • 1 persoon
434kcal Per persoon
Eiwit
28g Eiwit
Koolhydraten
46g Koolhydraten
Vet
15g Vet
Voedingsvezel
25g Voedingsvezel

Ingrediënten

  • 1 ui
  • 1 pastinaak
  • 150 gram wortel
  • 1 eetlepel (olijf)olie
  • 1 theelepel Italiaanse kruiden, gedroogd
  • 150 gram zwarte bonen
  • 2 theelepels mosterd
  • 3 plakken achterham
Voeg toe aan boodschappenlijst

Zo maak je het

  1. Snipper de ui grof. Snijd de pastinaak en wortel in kleine blokjes. 
  2. Verwarm de olie in een hapjespan en schep de ui, pastinaak, wortel, Italiaanse kruiden en wat zout en peper erdoor. Voeg zo nodig een scheut water toe en smoor afgedekt 5 minuten tot de groente zachter wordt. Schep de zwarte bonen en mosterd door de groenten en warm al omscheppend in 3 minuten zachtjes door.
  3. Halveer intussen de plakjes ham en rol ze op. 
  4. Serveer de bonen met groenten in een diep bord en verdeel de ham erover.