Nieuw!
Groene shakshuka
Groene shakshuka
477kcal Per persoon
27g Eiwitten
20g Kh
32g Vetten
9g Vezels
Ingrediënten
- 1 teen knoflook (5 g)
- 1 eetlepel (olijf)olie (10 ml)
- 100 gram spinazie
- 150 gram tuinerwten (diepvries)
- 1 eetlepel groene pesto (15 g)
- 1 eetlepel zuivelspread (20 g)
- 2 eieren
- 20 gram witte kaas (feta)
Zo maak je dit recept
- Snijd het teentje knoflook fijn.
- Verwarm de olie in een pan en fruit het teentje knoflook hier een minuut in. Voeg beetje bij beetje de spinazie toe aan te pan tot deze slinkt, voeg dan de tuinerwten toe samen met de pesto en zuivelspread. Roer alles goed door elkaar en verwarm dit even een minuut mee.
- Maak met een lepel kuiltjes in de pan met groenten en breek de eieren boven de kuiltjes. Dek de pan af met een deksel en laat op laag vuur in zo’n 6-8 minuten stollen.
- Verkruimel de feta over het gerecht en breng op smaak met peper en zout. Serveer de shakshuka op een bord of eet deze direct uit de pan.
Tip van FitChef
1. Vervang bij deze groene shakshuka de feta eens door geitenkaas.
2. Verdeel wat vers gehakte peterselie over het gerecht.