Nieuw!
Taco's met tofugehakt & salade
Taco's met tofugehakt & salade
580kcal Per persoon
24g Eiwitten
29g Kh
41g Vetten
13g Vezels
Ingrediënten
- 125 gram tofu, naturel
- ½ komkommer
- ½ avocado
- 10 cherry tomaten
- 1 eetlepel tomatenpuree (20 g)
- 1 eetlepel sojasaus (10 ml)
- 1 theelepel paprikapoeder (2 g)
- 1 snufje komijnpoeder (1 g)
- 1 snufje chilipoeder (1 g)
- 2 taco's (schelpen)
- 1 eetlepel (olijf)olie (10 ml)
- 1 handje gemengde sla (30 g)
Zo maak je dit recept
- Laat de tofu goed uitlekken. Verwarm de oven voor op 190 °C.
- Snijd de komkommer en avocado in blokjes. Snijd de tomaatjes in vieren.
- Verkruimel de tofu met je handen tot grove kruimels en meng met de tomatenpuree, sojasaus en kruiden.
- Doe de taco’s in de oven en verwarm volgens de verpakking.
- Verwarm de olie in een pan en bak het tofugehakt hierin in 5 minuten goudbruin. Breng naar wens op smaak met peper.
- Vul de taco’s met de helft van de sla. Verdeel vervolgens het tofugehakt, de avocado en de helft van de komkommer en tomaat erover.
- Maak van de overgebleven sla, komkommer en tomaat een salade. Serveer deze los bij de taco's.
Tip van FitChef
Deze taco's zijn extra lekker met verse koriander en wat limoensap.