Weekmenu's op maat!

Weekmenu's op maat!

Wat is je doelstelling?

Nieuw!

Taco's met tofugehakt & salade

  • 15 minuten
  • 1 persoon
Taco's met tofugehakt & salade
580kcal Per persoon
Eiwit
24g Eiwit
Koolhydraten
29g Koolhydraten
Vet
41g Vet
Voedingsvezel
13g Voedingsvezel

Ingrediënten

  • 125 gram tofu, naturel
  • ½ komkommer
  • ½ avocado
  • 10 cherry tomaten
  • 1 eetlepel tomatenpuree
  • 1 eetlepel sojasaus
  • 1 theelepel paprikapoeder
  • 1 snufje komijnpoeder
  • 1 snufje chilipoeder
  • 2 taco's (schelpen)
  • 1 eetlepel (olijf)olie
  • 1 handje gemengde sla
Voeg toe aan boodschappenlijst

Zo maak je dit recept

  1. Laat de tofu goed uitlekken. Verwarm de oven voor op 190 °C.
  2. Snijd de komkommer en avocado in blokjes. Snijd de tomaatjes in vieren.
  3. Verkruimel de tofu met je handen tot grove kruimels en meng met de tomatenpuree, sojasaus en kruiden.
  4. Doe de taco’s in de oven en verwarm volgens de verpakking.
  5. Verwarm de olie in een pan en bak het tofugehakt hierin in 5 minuten goudbruin. Breng naar wens op smaak met peper.
  6. Vul de taco’s met de helft van de sla. Verdeel vervolgens het tofugehakt, de avocado en de helft van de komkommer en tomaat erover.
  7. Maak van de overgebleven sla, komkommer en tomaat een salade. Serveer deze los bij de taco's.

Tip van FitChef

Deze taco's zijn extra lekker met verse koriander en wat limoensap.