Nieuw!
Aardappelomelet met spinazie & zalm
Aardappelomelet met spinazie & zalm
552kcal Per persoon
29g Eiwitten
42g Kh
30g Vetten
7g Vezels
Ingrediënten
- 200 gram aardappelen, iets kruimig
- 50 gram gerookte zalm
- 6 cherry tomaten
- 2 eieren
- 1 ½ eetlepel (olijf)olie (15 ml)
- 1 handje spinazie (25 g)
Zo maak je dit recept
- Boen de aardappelen schoon, snijd in schijfjes en kook deze in een pan met water 6-8 minuten tot ze beetgaar zijn.
- Snijd de zalm en cherrytomaatjes in kleine stukjes. Kluts in een schaaltje de eieren met peper en zout naar smaak.
- Verhit de helft van de olijfolie in een pan en bak hierin kort de spinazie tot deze is geslonken en haal van het vuur.
- Verwarm in een andere pan de rest van de olie, leg hier de helft van de aardappelschijfjes in en voeg de helft van het eimengsel toe. Bedek met de zalm, spinazie en cherrytomaatjes en leg hier de laatste aardappelschijfjes overheen. Voeg tot slot de andere helft van de geklutste eieren toe.
- Laat het eimengsel op zacht vuur gaar worden in ongeveer 8 minuten.
Tip van FitChef
1. Snipper wat verse bieslook of Italiaanse kruiden door het eimengsel.
2. Serveer de aardappelomelet met wat rode uienringen, gesneden tomaat en komkommerschijfjes.