Tartaar met pittige courgette & kerriepuree
Tartaar met pittige courgette & kerriepuree
568kcal Per persoon
30g Eiwitten
55g Kh
25g Vetten
8g Vezels
Ingrediënten
- 225 gram aardappelen, iets kruimig
- ½ rode peper
- 1 courgette
- 1 ½ eetlepel (olijf)olie (15 ml)
- 1 rundertartaar
- 40 ml halfvolle melk
- 1 theelepel kerriepoeder (2 g)
Zo maak je dit recept
- Schil de aardappels en snijd in blokjes. Kook de aardappels in 18 minuten gaar.
- Snijd de rode peper doormidden en haal de zaadlijsten en zaadjes eruit. Hak de peper in kleine stukjes. Snijd de courgette in halve plakken.
- Verwarm de helft van de olie in een koekenpan en bak de tartaar in 5-6 minuten gaar en bruin.
- Verwarm de rest van de olie in een wok of hapjespan en fruit de rode peper op laag vuur 1 minuut. Voeg de courgette toe en roerbak op hoger vuur 4 minuten of totdat de courgette beetgaar is. Voeg peper en zout naar smaak toe.
- Giet de aardappels af en vang wat kookvocht op. Stamp de aardappels met de melk en het kerriepoeder tot puree. Voeg zout en peper toe en eventueel nog een scheutje kookvocht.
- Serveer de tartaar met de courgette en de kerriepuree.
Benodigdheden:
- Stamper
Tip van FitChef
Strooi lekker wat verse peterselie over deze tartaar met courgette en puree.