Weekmenu's op maat!

Wat is je doelstelling?

Weekmenu's op maat!

Wat is je doelstelling?

Nieuw!

Aardappelsalade met kerrie, kikkererwten & ei

  • 20 minuten
  • 1 persoon
Aardappelsalade met kerrie, kikkererwten & ei
503kcal Per persoon
Eiwitten
17g Eiwitten
Kh
74g Kh
Vetten
15g Vetten
Vezels
13g Vezels

Ingrediënten

  • 200 gram krieltjes
  • 100 gram wortel
  • 1 ei
  • 50 gram kikkererwten, uit blik
  • 1 rode paprika
  • 1 bosuitje
  • 2 augurken
  • 15 gram rozijnen
  • 1 eetlepel Griekse yoghurt (10% vet) (15 ml)
  • ½ eetlepel mayonaise (10 ml)
  • ½ theelepel kerriepoeder (1 g)
  • ½ theelepel mosterd (5 g)
  • 1 theelepel honing (8 g)
Voeg toe aan boodschappenlijst

Zo maak je dit recept

  1. Halveer de krieltjes en snijd de wortel in plakjes. Kook deze samen in een pan met ruim kokend water in 8-10 minuten beetgaar. Giet af en spoel na met koud water.
  2. Spoel de kikkererwten in een vergiet af met koud water en laat uitlekken. Snijd de paprika in blokjes, de bosui in ringetjes en de augurken in blokjes.
  3. Doe de krieltjes, wortel, kikkererwten, paprika, bosui, augurk en rozijnen samen in een schaal en hussel door elkaar.
  4. Maak een dressing door de yoghurt, mayonaise, kerriepoeder, mosterd en honing in een schaaltje door elkaar te roeren samen met wat peper en zout.
  5. Roer de dressing door de aardappelsalade en serveer op een bord.

Tip van FitChef

1. Roer wat fijngehakte, verse bieslook door de aardappelsalade.
2. Je kunt de wortel ook rauw door de salade doen.